Blog

Talking Marketing: Kroymans

Het verkopen van exclusieve auto’s is een vak apart. Sterke merken zoals Ferrari, Aston Martin en Jaguar zijn stuk voor stuk automobielen die een eigen verhaal vertellen en hun eigen soort publiek aantrekken. De binding met dit soort merken is gigantisch, maar hoe zorg je er als dealer voor dat de klant die voor het merk valt, ook voor jou valt? Ik ben in gesprek gegaan met de heer Middag, marketingmanager van Kroymans.

Kroymans

Kroymans is dealer en service verlener voor de automerken Aston Martin, Ferrari, Fisker, Jaguar en Maserati. Het bedrijf geniet van een trouwe klantenbasis, die in sommige gevallen al zo’n 6 á 7 auto’s hebben aangeschaft en hebben laten onderhouden bij het dealerschap. De leuze ‘Wij kunnen geen moment zonder onze klanten, maar als het moet kunnen onze klanten wel buiten ons’ hangt echter als een ‘spreekwoordelijke’ tegel aan de muur bij het bedrijf en is er daarom ervan overtuigd dat naast bestaande klanten, ook nieuwe klanten essentieel zijn voor het voortbestaan van het bedrijf.

aston
007’s keuze: de Aston Martin DB5 was een heuse ster op het witte doek in Goldfinger (1964) en herintroduceerd in Skyfall (2012)

Kroymans onlangs actief op sociale media

Maar waarom is Kroymans dan sinds kort actief op Facebook? De gemiddelde volger van de pagina is zo’n 18 tot 24 jaar oud en is over het algemeen niet solvabel genoeg om een dergelijke auto in deze prijsklasse te kunnen veroorloven. Echter is er wel sprake van een verlangen naar dit soort merken. Kroymans heeft ingezien dat wanneer zij dit verlangen stimuleert en koppelt aan de merchandise-webshop, er extra omzet wordt gegenereerd.

Uiteraard is er een verschil tussen het verlangen en het daadwerkelijk bezitten van een auto uit de schappen van Kroymans. Het zou gesteld kunnen worden dat wanneer er een verhoogd verlangen aanwezig is in de ‘fanbase’ voor het merkenportfolio van Kroymans, de daadwerkelijke klant een extra bevredigend gevoel kan beleven in zijn of haar bezit van een dergelijke auto. De klant zou zich immers kunnen zien als een van de ‘lucky few’ die de merken daadwerkelijk kan ervaren.

ferrari
Het merk Ferrari is onlangs nog uitgeroepen tot het krachtigste merk ter wereld

Relatiemarketing

Een gunstige eigenschap van de bestaande klanten is dat ze een netwerk bezitten waar potentiele nieuwe klanten voor het autobedrijf in zitten. Door het uitbreiden en onderhouden van een netwerk door middel van ‘Co-branding’ en ‘Cross-selling’; leren de klanten van Kroymans elkaar kennen en komt het autobedrijf in contact met nieuwe, potentiele klanten. Zo wordt er binnenkort een evenement rondom het merk Aston Martin, gekoppeld aan het luxe horlogemerk Jaeger- Le Coultre gehouden om deze klanten samen te brengen en kennis te laten maken met elkaar en deze merken.

Ten slotte vroeg ik de heer Middag om een advies voor toekomstige marketeers, waaruit het volgende advies naar voren kwam: ‘Wanneer ik passie heb voor mijn eigen merk, ben ik meer betrokken met mijn eigen werk’.

………………

Met dank aan de heer Middag van Kroymans voor zijn tijd en inhoudsverschaffing op dit artikel en Maurice Bergers van EMBEE87 voor de prachtige foto’s, te bewonderen op: https://www.facebook.com/EMBEE87

The following two tabs change content below.

Max S

Hallo Markethings-lezers! Ik ben Max Sonneveld en ik ben November begonnen met het schrijven van blogs voor deze website. Na mijn HBO-opleiding Commerciële Economie te hebben afgerond in Rotterdam ben ik dit jaar begonnen met mijn pre-master Marketing Management aan deze mooie Universiteit. Gedurende mijn vorige opleiding heb ik een grote interesse gevormd voor de auto-industrie, zo heb ik een stage gevolgd bij General Motors en heb ik een tijd bij een Ford-dealer in Schiedam gewerkt. Bij Markethings wil ik het naast marketing gerelateerd automotive-nieuws ook gaan verdiepen op andere spraakmakende onderwerpen, ik wens jullie in ieder geval veel leesplezier!

Laatste berichten van Max S (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.