BlogCarrière OriëntatieConsumentengedragMarkethings.net inspireertOverig

TED Talks: Barry Schwartz over de ‘Paradox of Choice’

De Amerikaanse psycholoog Barry Schwartz was afgelopen week op bezoek bij Daphne Bunskoek in het programma Gesprek op 2. Hierin vertelde hij over onder andere de Paradox of Choice, die stelt dat meer keuze niet altijd beter is. Bekijk de aflevering hieronder en ontdek enkele interessante implicaties van deze Paradox of Choice voor Marketing. In het verleden heeft deze psycholoog ook gesproken bij TED Talks. Ook deze video is in dit blog opgenomen.

Barry Schwartz over de Paradox of Choice bij Gesprek op 2

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Barry Schwartz over Paradox of Choice bij Ted Talks

Laat jouw mening horen!

Wat is jouw mening over de relevantie van de Paradox of Choice voor Marketing? Ervaar jij weleens stress omdat er teveel varianten van een bepaald product zijn? Laat het weten bij de reacties of deel het blog middels de social media buttons.

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “TED Talks: Barry Schwartz over de ‘Paradox of Choice’

  1. Dit blijkt ook uit diverse onderzoeken! Is bij de college’s van het vak Marketing Channel Management aan bod gekomen. Zorgt voor een choice overload bij de consument en de consument raakt hierdoor in verwarring.

  2. Ik heb zoals sommigen misschien weten mijn thesis hierover geschreven. Onderzoek op dit gebied staat nog zeker in de kinderschoenen en ik ben zeer benieuwd wat de toekomst gaat brengen. Het probleem is een beetje dat er geen geaccepteerd model of randvoorwaarden te vinden zijn die het effect beschrijven. Het is ook hevig te beïnvloeden door middel van sterke moderatoren of mediators. Kortom, een heel interessant en belangrijk concept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.