CommunicatieMarkethings.net informeert

Telemarketing: is het binnenkort einde verhaal?

Telemarketing

Je kent het vast wel: ongevraagd gebeld worden door bedrijven die je iets willen verkopen. Vaak wekt het enorme irritatie op. Een aantal maanden geleden werd bekend dat het kabinet binnenkort maatregelen wil nemen met betrekking tot telemarketing, voornamelijk om de irritatie bij de consument te verminderen. Wat gaat deze maatregel betekenen en wat is het alternatief?

Wat is telemarketing?

Telemarketing is het telefonisch aanbieden van een product of dienst. Binnen deze vorm van marketing kan onderscheid gemaakt worden tussen outbound telemarketing en inbound telemarketing. Outbound telemarketing wordt ook wel ‘cold calling’ genoemd. ‘Cold calling’ is telefonisch benaderen van mensen die nog niets met een bedrijf te maken hebben. Inhound telemarketing houdt het afhandelen van inkomende verkoopvragen in (1). ‘Cold calling’ kan bij veel mensen tot irritatie leiden. Zo is er een bel-me-niet-register voor mensen die niet meer gebeld willen worden voor verkoopdoeleinden. Bedrijven of organisaties moeten voordat ze bellen, eerst controleren of niemand van de bellijst in het register staat ingeschreven (2).

Nieuwe maatregelen

In oktober 2018 werd bekend dat Nederland, net zoals Duitsland, een opt-in regime wil invoeren. Dit wil zeggen dat bedrijven je niet zomaar meer mogen bellen, maar eerst toestemming moeten verkrijgen. Het doel van deze maatregel is het verminderen van irritatie bij mensen. Deze maatregel geldt daardoor ook alleen voor consumenten en niet voor rechtspersonen. Rechtspersonen die door deze wijziging niet worden beschermd zijn bijvoorbeeld de naamloze vennootschap, de besloten vennootschap en de stichting (3).

Google Call Screen

Google is al een tijdje bezig om haar klanten voor verkooptelefoontjes te behoeden. Pixel telefoons (de smartphone van Google) waarschuwen nu al voor oproepen die van callcenters komen, je kan de oproepen zelfs helemaal uitzetten. Daarnaast kwam Google vorig jaar met de software Call Screen, wat ook onderdeel wordt van Android op de Pixel telefoons. Call screen vraagt de persoon die belt zijn of haar naam te noemen en de reden van het telefoontje in te spreken. Op basis van de informatie die gegeven wordt kun je beslissen of je de oproep wil beantwoorden (4).

Is er een alternatief?

Naast deze maatregelen zal de opt-out telemarketing natuurlijk niet volledig verdwijnen. Bedrijven mogen immers nog steeds gebeld worden. Toch is er een vergelijkbaar alternatief: inbound marketing (opt-in). Bij deze vorm van marketing bied je relevante en waardevolle informatie aan, om zo de klant naar je toe te trekken. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld een E-book aan te bieden dat zo interessant is dat men haar persoonlijke gegevens ervoor wilt achterlaten. Deze gegevens kunnen opgevangen worden in een ‘Marketing Automation System’ waarmee je de activiteiten van je mogelijke klant kan volgen en de marketingactiviteiten daarop kan aanpassen. Vervolgens zou dan het moment moeten komen dat je door deze persoon wordt gebeld (5).

Conclusie

Telemarketing wordt door velen als vervelend ervaren. Zo komen er steeds meer hulpmiddelen op de markt om ‘cold calling’ te voorkomen en heeft het kabinet nieuwe maatregelen opgesteld om irritatie bij mensen tegen te gaan. Wanneer de nieuwe maatregelen precies ingevoerd gaan worden is nog niet bekend, maar dat ze invloed gaan hebben staat voor mij buiten kijf. Zullen we dan eindelijk geen ongewenste telefoontjes meer krijgen?

Bronnen

(1) https://www.marketingtermen.nl/begrip/telemarketing

(2) https://www.bel-me-niet.nl

(3) https://www.adformatie.nl/privacy/10-vragen-over-de-nieuwe-regels-voor-telemarketing

(4) https://www.businessinsider.nl/google-software-telemarketing/

(5) https://www.heuvelmarketing.com/blog/telemarketing-verboden-dit-zijn-de-moderne-marketing-alternatieven

The following two tabs change content below.
blank

Carola Wijtmans

Carola studeert Marketing Management aan de Universiteit van Tilburg en blogt sinds februari 2019 voor Marketings.net. Haar interesses zijn voornamelijk te vinden in de combinatie tussen marketing en psychologie. Maar ze vindt het ook leuk om de onderwerpen zo breed mogelijk te houden, zodat de blogs zo divers mogelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.