The dark side of social media

Steeds meer krijgen we te horen van social media, bijvoorbeeld als middel voor klantbehoud of als boost voor je merkimago en merkbekendheid. Toch blijken deze relatief nieuwe platformen zoals Facebook en YouTube niet altijd zo voordelig te zijn voor organisaties. Lees hier over de andere kant, de dark side, van social media

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Het onderwerp van dit filmpje, dat viraal ging en ondertussen bijna 14 miljoen keer bekeken is, is United Airlines. Dave Carroll is muzikant en vliegt, inclusief gitaar, met United om te gaan touren met zijn band. Wat er dan gebeurt? United breaks guitars! Zijn gitaar gaat kapot tijdens de vlucht. Hoe dat kan? Bekijk het filmpje even! Wat er daarna gebeurt? Een klacht, die United gewoon naast zich neer legt. En dát hadden ze beter niet kunnen doen, want deze muzikant wilde best even een liedje en filmpje maken om zijn klacht wat kracht bij te zetten. En dat is hem zeker gelukt! Dankzij social media hebben ontzettend veel mensen dit filmpje gezien, wat uiteraard geen goed doet aan het imago van United Airlines. En als dat nog niet genoeg is, dan maak je toch gewoon een vervolg, nog een vervolg en een boek? Helaas voor United hebben ze onze eerdere blog niet op tijd gelezen.

Hiernaast is er natuurlijk ook nog het bekende verhaal van Youp van ’t Hek die T-Mobile publiekelijk zwart maakt op Twitter. Met zijn (toentertijd) 40.000 volgers verspreidde dit bericht zich ook razendsnel. T-Mobile leek wel door te hebben wat voor schade zulke uitingen op kunnen leveren via social media, want na dit Twitter-bericht kon Youps zoon opeens wél vlot geholpen worden. En al is Youp geen doorsnee Twitteraar met zijn (toentertijd) 40.000 volgers, het laat wel zien dat het huidige social media landschap consumenten een grotere invloed uit laat oefenen dan hoe dit met traditionele marketingcommunicatie het geval was. Kijk maar naar het voorbeeld van hierboven. De dark side van social media dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.