BlogCarrière Oriëntatie

The International Marketing Expedition: Week 2!

The International Marketing Expedition (TIME) is op dit moment in het Midden-Oosten; Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens deze periode worden er blogs geschreven die gedeeld zullen worden via Markethings.net. Houdt daarom Markethings.net goed in de gaten, en beleef de activiteiten en ervaringen van deze studenten mee!

De tweede werkweek!

De tweede werkweek is begonnen! Iedereen is gesetteld in het ritme en weet ongeveer hoe afspraken hier verlopen. Na al dat reizen in de metro is de groep inmiddels experts geworden van de oh zo complexe metrolijnen. Eerst wandelen naar het metrostation Salah Al Din, de groene lijn, meestal 1 halte verder eruit en overstappen op Union. Wachtende met de hoop op een niet drukke metro en als we echt geluk hebben!? Nou dan kunnen we zitten, in het achterhoofd houdende dat we netjes in pak gekleed zijn! Vervolgens zitten we in de rode lijn en gaan we richting centrum. Aangekomen op het station vervolgen we onze reis te voet of met de taxi. Dit is niet altijd gemakkelijk omdat ze hier niet werken met huisnummers. Als dat nog niet lastig genoeg is, is er soms niet eens een straat te vinden op de website. Ze werken dus met blokken en straten, het vinden van het juist bedrijf kan dan nog wel eens lastig zijn! Zo zijn Amy en Florina wel 5 keer naar links rechts links rechts gestuurd.

Omdat we de afgelopen week veel afspraken hadden, hebben we meer contacten verkregen en  is deze week ontzettend druk! Elke dag komen er weer meer afspraken bij en is het iedere avond een gepuzzel om elke deelnemer te matchen met een commissielid of ons professortje Bart.

TIME

Werkzaamheden tijdens de tweede werkweek

Ons duo Romy en Noortje zetten er nog meer vaart achter. De eerste week was vooral gezamenlijk de concurrenten beoordelen en informatie inwinnen van kenners in de malls. Nu er een geheel beeld is gevormd gaan de dames individueel op pad om alle malls te bezoeken en te beoordelen. Indien de mall interessant genoeg blijkt te zijn wordt er intensief geënquêteerd. Het vriendelijke schoonmaakpersoneel in de foodcourts helpt gezellig mee, als de consumenten vertrekken zonder de enquête in te leveren brengen de schoonmakers ze terug. Loes heeft ook nog steeds leuke gesprekken in de malls met mogelijke distributeurs. Om op locatie te komen neemt ze overigens ook erg serieus. Een te drukke metro? Go in survival mode en laat vooral je commissielid achter op het perron. Loes got in;).

Wouter heeft een lastige sector waar hij moeilijk afspraken kan krijgen. Maar creatief denken ontbreekt in deze groep niet. Hij is samen met Ton op de bonnefooi naar Abu Dhabi gegaan. Picture it, twee heren netjes in pak om langs de secretaresses te komen voor een afspraak.

Roelof heeft samen met Amanda een verwen afspraak gehad waar ze luxe gingen lunchen en het strand bezochten in de namiddag. Roelof heeft daarna deze afspraak gezellig doorgezet en ging samen met de heren de stad in! Uiteraard doorgaan met netwerken voor de komende weken.

Amy heeft verschillende afspraken gehad. Zo is ze een aantal keer in de free zones geweest. Een hele beleving om er te komen, maar ook om bij de security een soort visa te krijgen om op het terrein te komen.

Jos heeft ook verschillende afspraken gehad, maar ook een mooi afspraakje in de avond. Afgesproken op het metrostation en samen lopende naar het kantoor. Iedereen was al naar huis, maar Jos en Florina hadden nog een intensief gesprek voor de boeg. Ruim drie uur is er gesproken over van alles en nog wat. Een geslaagde afspraak, waar er in de auto nog over ‘typische’ Hollandse aspecten gesproken werd!

Mariska heeft Abu Dhabi wat meer met rust gelaten, maar is in Dubai intensief met afspraken bezig geweest. Elke dag de hele tijd op pad om vervolgens verschillende dingen te horen. Met al deze verschillende perspectieven heeft ze genoeg te verwerken.

De commissie is zelf ook erg druk geweest met alle afspraken en het organiseren. Ze zijn zelfs zo fanatiek dat ze tot in de late uurtjes nog aan het vergaderen zijn terwijl de deelnemers nog even de stad gingen verkennen. Wat zij toch al niet doen om de deelnemers een zo gaaf/interessant mogelijke expeditie te verzorgen. Soms waren ze zo moe dat er rare uitspraken naar voren kwamen:

Amanda: “Ik ben ook wel een koe he’’

Florina: “Ik kan nog wel eens draak zijn’’

Naast rare opmerkingen hebben we tijdens onze reis gemerkt dat we niet zonder op te vallen het land doorkomen. We worden vaak met open mond aangekeken, want ja de gelijkenis tussen een paar van onze deelnemers en een aantal beroemdheden is niet te missen! Onze Wouter wordt gezien als de romantische zanger die alle vrouwen betoverd met zijn zang; Ronan Keating. Terwijl Amy met haar hele mooie blonde krullen vaak vergeleken wordt met de sexy shakira.

VergelijkingWeekend

Na de werkweek was het tijd om weer een nieuw avontuur aan te gaan! Doha, here we come. Het inpakken was dan ook een groot probleem onder velen van ons, want hoe moesten al die spullen nu weer terug in de koffers? De truc die onder de dames werd bedacht was om met twee man op de koffers te gaan zitten en met alle macht te duwen totdat hij dicht ging. Na deze klus geklaard was konden we eindelijk op weg naar het vliegveld. Eenmaal gearriveerd in het hotel moest iedereen zich omkleden om snel door te gaan naar de Overnight Dessert Safari! De groep is nu echt helemaal compleet, Elke is eerder op de dag aangekomen en kan gezellig mee op onze eerste activiteit in Doha. In 3 grote SUVs en stoere Arabische chauffeurs zijn we bizar door de woestijn gecrost. Met gevaar voor eigen leven zijn we aangekomen op een prachtig aanzicht. Picture it: strandtentjes om in te slapen, het strand aan de ene kant en de woestijn aan de andere. Kamelen, zwembaden, sandboarding en houten parasolletjes ontbreken ook niet. En dan, dan slapen onder de prachtige sterrenhemel. Bijzonder begin van dit nieuwe intrigerende land.

Dessert

Het opstaan was dan ook een bijzonder gebeuren. Om 06:00 zaten we daar met zijn allen te kijken naar de felle rode zon die op kwam uit de zee, wat was dat mooi zeg! Even later moesten we toch echt weg uit ons mooie paradijs, maar dit niet zonder nog een laatste ruige rit door de woestijn. Op deze vrije dag was iedereen vrij om te doen wat hij/zij wilde. Zo zijn veel naar de Souq Waqif geweest waar er veel te zien was. Er waren verschillende markten waar ze sjaals, stoffen, restaurantjes, valken en goud verkochten. Om een beter beeld te schetsen: het was zoals in de Disneyfilm Aladdin. Helemaal klaar voor de nieuwe stad en werkweek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.