Blog

Tourism Advertising: je bestemming op de kaart

Hoe zet je een bestemming ook figuurlijk op de kaart? Bestemmingen krijgen steeds meer aandacht, ook van marketeers. Aan hen de lastige taak om te bedenken hoe dit te doen, wat werkt en wat mensen inspireert. Reden genoeg om een blog te wijden aan International Tourism Advertising!

International Tourism Advertising draait om het promoten van een bepaalde bestemming. Het gaat echter niet om bedrijven zoals reisbureaus en hotelketens die hun eigen diensten willen promoten. Het doel is in dit geval puur om de bestemming in het zonnetje te zetten. En voor een bestemming kan je niet even simpel laten zien wat de concrete voordelen voor de consument zijn, waardoor het lastig kan zijn om te bedenken wat je dan precies wil bereiken met je marketinguitingen en hoe je dat gaat bereiken.

Je doel zal in dit geval waarschijnlijk niet zijn om je product te verkopen, maar eerder om mensen te overtuigen hoe geweldig leuk, mooi of indrukwekkend het daar op de bestemming is. Dat doe je natuurlijk het beste door het tastbaar proberen te maken. Dit is dan ook wat marketeers over het algemeen doen, door middel van videobeelden of foto’s. Geef de consument dat echte vakantiegevoel: een mooie omgeving, lekker relaxen, eventueel nog een beetje actief doen en dan mist alleen het wijntje erbij nog. Knal er daarna alleen nog even een sterke tekst overheen, en klaar ben je! Dit is eigenlijk alles wat marketeers doen om ‘hun’ bestemming te promoten.

Incredible India

0_0_460_http-__offlinehbpl.hbpl.co.uk_News_OMC_E4B85D18-F6FD-34FB-66F818242E795AC9

Australia "Where the bloody hell are you"

En, ben je na het zien van deze voorbeelden al lekker in de vakantiestemming gekomen? Want dat is natuurlijk de bedoeling: consumenten laten ervaren hoe het ergens anders is, en ze zo proberen naar de bestemming toe te lokken. Reizen zijn nu eenmaal ervaringsdiensten, waardoor de beste aanpak is om consumenten al een voorproefje te geven van deze experience waar ze hopelijk van kunnen gaan genieten. Net zoals in onderstaande commercial dus.

The following two tabs change content below.

Lisanne

Laatste berichten van Lisanne (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.