Blog

Tourism Marketing: Fly Emirates, Fly Dubai

Toerisme marketing gaat vaak gepaard met het reclame maken voor een dienst, product of bestemming. In het bijzondere geval van luchvaartmaatschappijen en reisorganisaties vallen deze vaak samen. Emirates en Dubai is hier een perfect voorbeeld van. Sinds de oprichting van Emirates in 1985 door de regering van de Verenigde Arabische Emiraten, is de marketing van de luchtvaartmaatschappij en de stad Dubai onlosmakelijk verbonden geweest.

Samen en toch apart
Emirates en Dubai maken ook los van elkaar reclame. Zo startte Emirates in 2012 de campagne Hello Tomorrow, waar het merk werd gepositioneerd als dé globale luchtvaartmaatschappij die internationale samenwerking en connectiviteit stimuleert. Daarnaast heeft Dubai ook een eigen bestemmings marketing met Definitely Dubai; de nieuwe identiteit van Dubai Tourism and Commerce Marketing (DTCM), dat informatie verstrekt over zowel bezoeken, wonen en business in de stad.

Allereerst het volgende filmpje dat de samenwerking mooi samenvat op het einde: ”Welcome to our home”.


 
Gezamenlijke Adverteren
Dubai positioneert zichzelf als het figuurlijke en letterlijke centrum van de wereld voor commercie en cultuur. Dit thema komt meermaals terug in de reclames van Emirates. In het filmpje hieronder wordt zelfs gesproken over ‘de perfecte hub voor een groeiend globaal netwerk’. Een andere reclame toont, zeer overtuigend, het multiculturele karakter van het vliegtuig personeel en daarmee de internationalisering van de passagiers die met Emirates via Dubai vliegen. De reclames wekken dat bekende feel-good gevoel op, het gevoel ergens onderdeel van te zijn. In die zin spreken ze zeker de globale consument aan.


 
Uiteindelijk klopt het verband ook wel. Een betere naamsbekendheid en aantrekkelijkheid van Dubai leidt tot meer handel en toeristen, daar profiteert Emirates weer van. Een grotere bekendheid en ontwikkeling van de luchtvaartmaatschappij draagt op zijn beurt bij aan de groei van Dubai. We mogen natuurlijk niet vergeten dat Emirates een bedrijf is van de regering van de VAE, in dat opzicht is de regering natuurlijk gebaat bij een betere perceptie van Emirates en de stad zelf. Want Emirates op de kaart is Dubai op de kaart.

Lees hier meer over toerisme en marketing op Markethings.net:

Tourism Marketing: Myanmar is booming
Tourism Advertising: Je bestemming op de kaart

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Tourism Marketing: Fly Emirates, Fly Dubai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.