BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Traditional marketing, rest in peace?

Met de opkomst van nieuwe media zijn er veel mogelijkheden maar ook uitdagingen ontstaan voor de marketeer. Marketing zal voorgoed veranderen maar wat is de rol van traditionele methoden zoals billboards, radio en print-ads? In dit blog bespreek ik een case study.

Tourism Queensland: ‘best job in the world”

In 2009 lanceerde Tourism Queensland een social media campagne om awareness ten opzichte van de vakantiebestemming Queensland te krijgen en om verkeer naar de website te leiden. Om dit voor elkaar te krijgen werd er een ‘The Best Job in the World’ actie gelanceerd door Brisbane creative agency. Sollicitanten konden een video uploaden van 1 minuut. De winnaar kreeg een salaris van 150.000 dollar over 6 maanden, een huis, en de mogelijkheid om door het Great Barrier Reef te reizen en daarover te bloggen. De campagne steunde zwaar op het virale word-of-mouth effect van social media om zo te engagen met de doelgroep. Al met al was de campagne een succes, er werd veel verkeer naar de website en social media kanalen gegenereerd. Er wordt echter ook beweerd dat de actie faalde om buitenlandse toeristen naar het gebied te trekken. De sollicitatie van de winnaar ‘Ben’ kan je hieronder bekijken.

Vision Tilburg

Voor degenen die meer willen weten, de inschrijvingen voor Vision, hét marketing congres in Noord-Brabant voor en door studenten, zijn onlangs geopend. Het thema van dit jaar is ‘Traditional marketing, rest in peace?’. Sprekers van onder andere Mindshare, De Telegraaf en de Universiteit van Amsterdam zullen hun visie op het gebied van traditionele marketing en nieuwe media komen vertellen. Daarnaast zijn er workshops en parallelsessies. Vision vindt plaats op 23 april 2012 en inschrijven kan op www.vision-tilburg.nl

Wat denk jij?

Ga jij Vision bezoeken? Denk je dat marketing met nieuwe media (niet) veel verschilt van traditionele marketing? Denk jij dat traditionele methoden zoals print-ads en televisie commercials verdwijnen? Laat het weten via de comments onderaan of deel het blog door middel van de social media buttons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.