BlogConsumentengedragE-commerceInnovatie

Is it time to cut the cable cord? Ouderwets tv kijken vs. Streaming

Netflix, ik ben fan. In een jaar tijd heb ik heel wat series op mijn naam kunnen schrijven; Lost, Gossip Girl, The Following, Suits, Prison Break, The Killing, Orange is the new Black, Homeland, Pretty Little Liars, White Collar en waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar. Streaming is booming, maar is het ouderwetse tv kijken wel echt voorbij? Is it time to cut the cable cord?

tv kijken vs netflix; aanbod

Streaming

Dat er verschuivingen plaatsvinden in televisieland mag duidelijk zijn. Met Netflix, RTL XL en Video On Demand (VOD) ben jij als kijker in control en in charge in de samenstelling van jouw tv-avond. Je kijkt naar videocontent wanneer het jou uitkomt en hoe lang het jou uitkomt. Het aantal lidmaatschappen voor het streamen van films en series, zoals Netflix, is sinds 2010 vertienvoudigd. De regelmatige Netflix-gebruiker kijkt, volgens GFK, gemiddeld 7.1 afleveringen van één of meerdere series en 3.8 films per week. In datzelfde onderzoek noemt 29% van de Netflix-gebruiker zich een ‘binge-watcher’. Juist, er is een term voor het achter elkaar kijken van meerdere afleveringen van een serie. tv kijken vs. streaming; binge-watching

Ouderwets tv kijken

Maar kunnen we eigenlijk nog wel spreken over ouderwets tv kijken? Het lineaire tv kijken verandert langzaamaan in een interactieve belevenis. Waar het televisieprogramma stopt, gaat de app verder. Second screens moeten programma’s een toegevoegde waarde geven. Dus ja, het ouderwetse tv kijken is voorbij, maar het moderne tv kijken niet. Uit onderzoek blijkt dat, ondanks de stijgende populariteit van streaming, het aantal uur tv kijken gelijk blijft. In Nederland heeft 97% van alle huishoudens nog steeds een tv met aansluiting. Voorlopig heeft de tv nog een ruime voorsprong qua bereik. tv kijken vs. streaming; netflix Om terug te komen op mijn intro; zelf zet ik de televisie zelden nog aan. Misschien omdat de programma’s mij niet meer boeien, ik me stoor aan de commercial breaks die de film onderbreken of misschien omdat ik als binge-watcher geen week kan wachten op de vervolgaflevering. Maar, om nu definitief de kabel uit de tv te trekken, nee, daar wacht ik nog even mee. Wat jullie; tv kijken vs. streaming?

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.