Blog

Tweet and Shoot: Fans trainen Jo-Wilfried Tsonga

Het tennisseizoen is weer en begonnen en grootheden als Federer, Nadal en Djokovic binden de strijd aan op jacht naar weer een felbegeerde Grand Slam titel. We openen traditioneel weer op het gravel van Roland Garros, waar Nadal natuurlijk de gedoodverfde favoriet is. Naar aanleiding van de 40-jarige samenwerking tussen hoofdsponsor BNP Parisbas en Roland Garros bedacht de bank de innovatie campagne ‘Tweet and Shoot’ rondom de Franse smaakmaker Jo Wilfried-Tsonga.        

Via Twitter konden fans Tsonga trainen door via tweets de machine met tennisballen aan te sturen. In de tweet kon de gebruiker zowel de locatie, de kracht en het effect van de bal aangeven. Geselecteerde tweets werden vervolgens opgenomen in Tsonga’s trainingsprogramma dat live te volgen was op de website tweatandshoot.weartennis.com.

Een leuke manier om doormiddel van Social Media, fans te betrekken bij de sport en hun idool. Ook hoofdsponsor BNP Parisbas krijgt zo ook weer de nodige media aandacht. Social media hebben ervoor gezorgd dat fans topsporters van dichtbij kunnen volgen en aanmoedigen, ‘Tweet and Shoot’ is hier een mooi voorbeeld van.

chalkbot

Een ander voorbeeld is deChalkbot van Nike en Livestrong. Gedurende de Tour de France bood Nike, wielerfans de mogelijkheid om berichten van hoop en steun te sturen naar hun favoriete wielrenner. Deze werden vervolgens door een speciale kalkrobot op de weg getekend. Ook dit is een mooi initiatief voor het creëren van brand activiation met behulp van Social Media.

Kennen jullie nog meer voorbeelden? Deel ze dan hieronder.

 

The following two tabs change content below.

Sean van der Vliet

Laatste berichten van Sean van der Vliet (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.