BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Tweet van de week: “ASN-Zeehondje Morgen”

Geschreven door Ruben Teunissen

Het is weer tijd voor de tweet van de week. De aandacht werd ditmaal getrokken door een tweet van ASN Bank over een aandoenlijk zeehondje. ASN Bank is naar eigen zeggen de grootste duurzame bank van Nederland. Klanten die bankieren bij deze bank, kunnen erop vertrouwen dat hun geld op duurzame wijze wordt belegd en geïnvesteerd. Het aandoenlijke zeehondje genaamd “ASN-zeehondje Morgen” is één van deze investeringen. In samenwerking met Ecomare (opvangcentrum voor zeehonden op Texel) is de ASN Bank erin geslaagd om het zeehondje te laten aansterken.

Tweet van de week zeehondje Morgen
Tweet van de week zeehondje Morgen

ASN-zeehondje Morgen losgelaten in de Waddenzee
Aan het begin van deze week was het in december 2010 op het strand aangespoelde zeehondje er klaar voor om losgelaten te worden. Het mag dan ook geen verrassing heten dat “ASN-zeehondje Morgen” op donderdag 17 februari het ruime sop van de Waddenzee heeft gekozen. Inmiddels zwemt “ASN-zeehondje Morgen” weer vrolijk rond in het water der vrijheid.

Prijsvraag ASN-zeehondje
Het loslaten van Morgen zorgde ervoor dat de prijsvraag, waarbij klanten van de ASN-bank in levende lijve aanwezig zouden kunnen zijn bij zijn uitzetten, niet in dezelfde vorm door kon gaan. Inmiddels kun je door het spelen van een korte quiz een meet-en-greet winnen met een ander ASN-zeehondje welke in april van dit jaar zal worden uitgezet.

Wat vind jij? Laat jouw mening horen! Of reageer op de scenario’s.

Scenario 1: Goed initiatief

Het is prima dat een bank zich op zo'n manier inzet voor de natuur en het dierenwelzijn. Het breed uitmeten van dit nieuws op de website en het delen van deze informatie via Twitter laten zien dat men betrokken is. Duurzaam bankieren heeft de toekomst!

Scenario 2: Slecht initiatief

Een zeehondje wordt misbruikt voor de marketing van een duurzame bank. Dit blijkt al uit het omdopen van het zeehondje in ASN-zeehondje Morgen. Ook de prijsvraag waarbij je een meet-en-greet kon winnen met Morgen impliceert dit.

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Tweet van de week: “ASN-Zeehondje Morgen”

  1. Leuke blogs Ruben!

    Initiatief van ASN is leuk, ben lang spaarder bij hun geweest en ben zeer tevreden geweest. Mooie manier om weer een stukje van je geweten af te kopen door bij een duurzame bank te gaan sparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.