Blog

Tweet van de Week: Chalkbot

Nike zat er al heel snel bovenop. Een marketingafdeling met een vooruitziend oog, dat mag gezegd worden. In de sferen van de Tour de France gaan we terug naar de tijd dat tweeten enkel voorbehouden leek te zijn aan merels, kanaries, en een enkele schorre pelikaan.

 

 


 

In de zomer van 2009 kwam de sportgigant met het idee om tweets op het rijpad van de bikkelende wielrenners te kalken. Hoe doen we dat? Men neme een Twitter-account (Chalkbot), koppelen ‘m aan een machine die verf op kalkoplossing op het asfalt spuit, et voilà! Fans kunnen de renners zonder enige moeite aanmoedigen met een boodschap van 40 tekens door enkel een tweet te sturen naar @chalkbot. Als mooie bonus krijgt de fan een foto mét locatie op Google Maps te zien. Enige menselijke inspanning is nog wel nodig: om berichten aangenaam te houden, worden ze allemaal handmatig gecheckt. En zo’n kalkgevaarte hangt dan aan een grote vrachtwagen waarin een chauffeur de uiterst vervelende taak heeft om die etappe in een prachtig zonnetje tussen de juichende mensen af te rijden.

Hoe ziet dat eruit?

 

 

 

 

 

 

 

 

Prachtige campagne! What’s next, Nike?

The following two tabs change content below.

Thom

Laatste berichten van Thom (toon alles)

4 gedachten over “Tweet van de Week: Chalkbot

  1. Wel handig gratis reclame op het asfalt waar tientallen camera’s langskomen

  2. @Max: ik denk dat de menselijke check daar ook wat aan zal doen en dat die machine op z’n minst afgeleerd is om 3 strepen in de buurt van elkaar te spuiten 😉

  3. Inderdaad een mooi initiatief. En daarnaast ook altijd weer voer voor de concurrenten om te zien op welke creatieve manier men de ingebouwde controlemechanismen kan omzeilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.