BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Tweet van de Week: Google

A Googler (Google) had deze week de volgende tweet aangaande de ontwikkelingen in Egypte op haar pagina:

@google Here’s a link directly to the Egypt traffic page http://goo.gl/G4Ef5

Zoals je misschien meekreeg, wist Google in samenwerking met Twitter de Egyptische afscherming van internet te omzeilen. De protesterende menigte kon telefonisch een ‘tweet’ inspreken, welke na conversie in een bericht uiteindelijk op Twitter geplaatst werd. Het is een klein voorbeeldje van hoe Google de positie van internetgrootmacht gebruikt voor sociale en zelfs politieke doeleinden.

Waar het aan de ene kant de censuur naar Westerse principes tegengaat, druist Google daar aan de andere kant volledig tegenin. Oké, misschien wat overdreven, maar waarom maakt de enorme zoekmachine  de keuze om torrentpagina’s, mega-opslag en soortgelijke websites te verbannen van Instant Search? Het is alsof BMW verantwoordelijkheid zou moeten dragen over het feit dat met één van hun modellen een ongeluk veroorzaakt wordt. Daarnaast telt hier nog dat niet eens alles wat verschijnt op de eerder genoemde websites, van illegale grond hoeft te zijn.

Zij het met positieve of negatieve waardering, moet Google zich een sociaal verantwoorde opinie aanmeten? Is het voor ons niet gewoon de internetgigant die alle informatie ter wereld, overal ter wereld beschikbaar moet maken?

The following two tabs change content below.

Thom

Laatste berichten van Thom (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.