Blog

Tweet van de week: Humberto Tan

Humberto Tan , eigenlijk Humberto Tan-A-Kiam, bekend van ondermeer  (in het verleden) Studio Sport, RTL Boulevard, Radio 538 en tegenwoordig BNR Nieuwsradio is ook actief op twitter. Onder zijn nickname @HumbertoTan verspreidt hij dagelijks nieuwtjes en opinies die zijn ‘followers’ uitnodigen tot reacties en het aangaan van discussies.

Afgelopen woensdag (8 dec.) postte hij de voor week 49 symboliserende tweet:

Hij doelde hiermee op de enkele tientallen boswachters die, die dag op het Plein in Den Haag uit de kleren gingen als protest tegen bezuinigingen op het natuurbeleid. (nieuwsbericht) Maar waar hij natuurlijk óók op doelde en wat de gemoederen de laatste weken in Nederland al bleef bezighouden, was de staking bij TNT post. Na eerder al twee dagen het werk te hebben neergelegd, staakten de ‘oranje postbodes’ deze week drie dagen (wo t/m vr, red.). Ze zien dit als laatste middel om hun doel te bereiken: het verminderen van de aangekondigde 3.100 gedwongen ontslagen bij het postorderbedrijf.

Zo komisch als de tweet van Tan is, waarbij hij zichzelf cynisch en hardop vraagt wat we ervan zullen merken als de boswachters staken, zo ernstig zijn de oorzaak en het gevolg van de stakingen bij TNT.

Wat denk je van de duizenden mensen die dag en nacht rondlopen met de gedachte vandaag of morgen hun baan kwijt te kunnen zijn, of alle bedrijven, instanties en consumenten die afhankelijk zijn van het postorderbedrijf? Of nouja, afhankelijk… steeds meer geluiden van overstappende klanten doen de rondte. Hoe zit dat bij jullie? Ben je bang om je baan te verliezen? Stap je over naar een ander postorderbedrijf vanwege deze stakingen? Of heb je er alle begrip voor en vind je het ook zo’n tragedie wat zich bij dit koninklijke en oerhollandse bedrijf afspeelt?

Laat je mening horen!

The following two tabs change content below.

3 gedachten over “Tweet van de week: Humberto Tan

  1. Een mooie Tweet van Humberto! Ik zelf zal niet zo snel overstappen op een ander postorderbedrijf… maar ik vind het wel erg jammer dat de post straks steeds minder wordt. Er gaat toch eigenlijk niets boven een brief of kaartje… veel persoonlijker!

  2. Leuke tweet van de week. Overstappen zou ik niet snel doen, kan begrijpen dat medewerkers staken, het beleid van TNT vind ik ook wel erg vreemd. En een kaartje sturen doen we natuurlijk nog steeds.

  3. Ik ben absoluut geen voorstander van staken. Te veel onschuldige mensen worden de dupe, dus dat vind ik redelijk asociaal. En in het geval van TNT is het al helemaal onvermijdelijk dat er banen moeten verdwijnen omdat er nu eenmaal minder mensen nodig zijn.
    In dit geval zou staken weleens een averechts kunnen werken. Ik heb namelijk gehoord dat er een aantal ‘grote’ klanten hierdoor bij TNT zijn weggegaan wat misschien nog wel meer banen kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.