BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Tweet van de Week: Social Media

Geschreven door Ruben Teunissen

Omdat de tweede volledige week van 2011 alweer bijna ten einde is, is het ook weer tijd voor een “Tweet van de week”. De gelukkige winnaar is ditmaal Marco Derksen (@marketingfacts), die onder andere bekend is als de oprichter van het succesvolle marketingblog Marketingfacts.nl. In zijn Tweet (zie hieronder) verwijst hij met een link naar de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Tweet van de Week
Tweet van de Week

Gebruik social media Nederlandse jongeren
Het CBS heeft afgelopen maandag namelijk in een persbericht getiteld: ‘Nederlandse jongeren zeer actief op sociale netwerken’ de bevinding gedaan dat Nederlandse jongeren in de Europese Unie voorop lopen bij het gebruik van social media. Maarliefst 91% van de jongere internetters (16 tot 25 jaar) in ons koude kikkerlandje was in 2010 actief op social media, waaronder Hyves, Twitter en Facebook. Alleen Polen scoort met 94% beter dan de Nederlandse jongeren.

Interessant voor marketeers
Plaatsen waar veel consumenten samenkomen zijn uiteraard zeer interessant voor marketeers. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat er momenteel al commerciële boodschappen te vinden zijn op social media platforms. Zo hebben bedrijven onder andere de mogelijkheid om te adverteren op Twitter, LinkedIn en Hyves.

Stelling
De één vindt het gebruik van social media om commerciële boodschappen over te brengen not done, terwijl anderen juist gretig gebruik maken van deze nieuwe mogelijkheid om de consument te bereiken. Wat vind jij?

Mogen marketeers social media inzetten voor het brengen van commerciële boodschappen?

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Tweet van de Week: Social Media

  1. Ik denk dat het niet de of-vraag is, maar de in-hoeverre-vraag. Commerciële activiteit op social media is al overvloedig aanwezig, na een opstartfase zullen ze daar ook voor een belangrijk deel op doorgroeien (investeringsdrang in een sociaal netwerk hangt voor een groot deel af van de commerciële potentie). Wat mij betreft is het een gezonde ontwikkeling en is het vanzelfsprekend dat bedrijven daar zijn waar de target group koekeloert naar z’n maatjes, maar zullen consumenten net als met tv een kritisch oog moeten houden voor realiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.