Blog

Tweet van de week: Tim Burton

Jawel, je ziet het goed: Markethings.net start deze week met een nieuwe rubriek: De Tweet van de week. Wat was spraakmakend, wat trok de aandacht en wat nodigt uit tot discussie? Het concept is eenvoudig: wij posten een interessante tweet met achtergrond en hopen een mooie discussie los te krijgen.

Deze week: Tim Burton, Alice in Wonderland regisseur. Zijn tweet:

Stainboy, using his obvious expertise, was called in to investigate mysterious glowing goo on the gallery floor #BurtonStory

Op het eerste oog een weinig zeggende tweet voor ons marketeers, maar iets verder kijken leert ons dat Tim Burton hier een project heeft gelanceerd waarbij hij een script laat schrijven door twitteraars. Onder de naam “Exquisite Corpse” zou een collectief verhaal tot stand moeten komen, met als ingrediënt 127 tekens van iedere volgende twitteraar. Het social mediaproject borduurt voort op een eerder verschenen karakter in Burtons gedichtenbundel en korte film uit 2000.

Sinds 22 november heeft iedere fan van het digitale medium de kans om zijn bijdrage te leveren, waarna tot aan 6 december iedere dag de leukste bijdrages worden vastgelegd. Al is het nog onduidelijk wat er daarna met het scenario gaat gebeuren, vast staat dat we het fenomeen van cocreatie in zuiverste vorm terugzien op Twitter.

Lopen we hier aan tegen een blijvend verschijnsel dat op termijn naast de “klassieke” schrijver komt te staan? Als marketeers bekijken we dit graag in een bredere context, bijvoorbeeld die van product- en serviceontwikkeling. Denken jullie dat een soortgelijke expliciete manier voor moderne ondernemingen een bron van ideeëngeneratie zou moeten zijn of moet dit met het oog op meekijkende concurrentie juist strict intern en afgeschermd blijven?

Meer: http://twitter.com/#!/BurtonStory

The following two tabs change content below.

Thom

Laatste berichten van Thom (toon alles)

Een gedachte over “Tweet van de week: Tim Burton

  1. Inderdaad een bijzondere tweet. Om eerlijk te zijn verwacht ik er alleen niet zo heel erg veel van. Ik ben altijd een beetje sceptisch over dit soort dingen, en denk ook dat het erg lastig zal zijn om dit goed te kunnen inzetten voor ideeencreatie. Ik ben hier overigens wel voorstander van, want het lijkt me niet nodig/nuttig om alles strict intern te houden. Maar de haalbaarheid..??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.