BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Van ‘Echt HEMA’ naar ‘HEMA maakt gewoon bijzonder’

De laatste weken kwam deze advertentie steeds vaker opdagen wanneer ik een YouTube-filmpje wilde gaan kijken: een simpel product van de Hema, dat met enkele euro’s verlaagd ging worden. Daarna volgde in elk filmpje de pakkende tekst: Hema maakt gewoon bijzonder.

Deze specifieke reclames maken een deel uit van een nieuwe weg die Hema in september 2014 is ingeslagen. Kim schreef al een blog over de lancering van smartphones en tablets. Maar bij deze nieuwe weg hoort ook de verandering van de slogan die aan het einde van elke commercial en in de winkels wordt omgeroepen en de verbouwing van 520 Hema-winkels in drie maanden tijd. Dit alles was nodig vanwege een verlies in 2013 ten gevolge van de economische crisis en aankopen op internet.

Met de nieuwe reclame willen ze graag laten merken waarom juist hun producten zo goed en zelfs beter zijn dan concurrenten als de Action. Bij producten zoals sokken en hemdjes wordt een korte en heldere boodschap gegeven: de producten van de Hema zijn goed, simpel en zelfs goedkoper dan ooit. Ook richten ze zich tegenwoordig meer op impulsaankopen. Ook dit hoort bij de aandacht voor het ‘gewone’, zoals de zogenaamde blijmakers, 620 nieuwe cadeau-artikelen:

Ook is er voor healthy food met heel veel biologische en natuurlijke ingredienten, en voor de beauty-afdeling, wat ze in beeld brengen in deze commercial:

‘We zijn allemaal erg enthousiast en trots op het resultaat. Hema is echt Nederlands: kaas en klompen. Maar inmiddels eten we mozzarella en dragen we sneakers. We maakten gewoon al bijzonder, maar we gaan het nu meer onder de aandacht brengen.’ –Ronald van Zelten, CEO Hema

Hema

Ik vind het deze merkstrategie helemaal bij de Hema passen: simpel, maar toch geslaagd. Wat vinden jullie ervan?

The following two tabs change content below.

Malou Thijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.