BlogMarkethings.net informeertOverig

VanMoof maakt perfecte stadsfiets

2009 was het jaar waarop VanMoof de wereld veroverde. In veel grote steden over de hele wereld werden fietspaden aangelegd, een trend die in 2006 ontstond. Pak de fiets naar je werk en verminder luchtvervuiling. VanMoof speelde hierop in en creëerde de perfecte stadsfiets! Een hippe fiets, een goede strategie. Het bedrijf verkoopt elk uur een fiets, in 39 landen. Vorige maand opende zij nog een flagshipstore in New York, de tweede na Amsterdam.

De stadsfiets van VanMoof

‘Moof’ van VanMoof staat voor beweging, met als doel om de stadsbewoners van o.a. New York, Londen, Barcelona en Parijs aan het fietsen te krijgen. Taco en Ties Carlier, twee industrieel designers, besloten de perfecte stadsfiets te ontwerpen. Zij ontwerpen stadsfietsen die praktisch, betaalbaar en duurzaam zijn. De fietsen bevatten geen dingen die overbodig zijn, want zoals ze zelf zeggen: “Wat er niet op zit, kan ook niet kapot.” Ideaal toch? Het ontwerp werd al meerdere keren bekroond met diverse internationale prijzen.

Eigenaar VanMoof

Verschil met een gewone fiets?

Het is een onverwoestbare stadsfiets, door het unieke frame van geanodiseerd aluminium. Wat voor aluminium? Geanodiseerd. Ik heb geen idee wat dat is, maar het klinkt goed. De fietsen hebben goede stalen spatborden en zeer goede en unieke fietsverlichting. Dat is natuurlijk erg belangrijk voor in een drukke stad! En misschien nog wel het belangrijkst, de stadsfiets is erg licht.

VanMoof fiets

Marketinguitgaven? Geen cent.

Vier jaar na de oprichting verkopen ze al zo’n 10.000 fietsen per jaar. De meeste verkoop gebeurt in het buitenland. Lokale importeurs benaderen VanMoof om het merk te mogen verkopen. De broers Carlier hoeven hier zelf niet achteraan. Zij hebben nog NOOIT geld uitgegeven aan marketing. Hoe is dat mogelijk? Hun strategie is het continue blijven ontwikkelen van hun product en hun verhaal, die ze delen via ‘blogosphere’ en social media. Gebruikers van de fiets worden via Facebook uitgenodigd om mee te denken over het volgende model. Zo blijkt maar weer dat je zonder marketinguitgaven, maar met gebruik van social media een heel eind kan komen!

Flagshipstores van VanMoof

De flagshipstores van VanMoof zijn geen doorsnee fietsenwinkels. Ze hebben een robuust en stoer karakter, net als de fiets zelf. Ook hebben de winkels een speciale koffiebar en een hoog plafond, waarmee de fietsen op moderne manier worden gepresenteerd. Als een klant schade heeft rijdt hij de drive-in binnen waar ‘bike doctors’ de klant helpen.

VanMoof winkel

Mijn fiets is eigenlijk aan vervanging toe! Tilburg is dan wel niet zo groot als Amsterdam of New York, maar zo’n stadsfiets lijkt mij ideaal. Wat vind jij ervan?

The following two tabs change content below.

Dionne Tangenberg

Laatste berichten van Dionne Tangenberg (toon alles)

Een gedachte over “VanMoof maakt perfecte stadsfiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.