BlogOverig

Vice-Chairman bij Asset | Marketing

image-2016-10-19-1

Het is inmiddels alweer tien maanden geleden dat Iris en Bart aan hun uitdaging begonnen om Asset | Marketing een jaar lang te besturen. De sollicitaties voor het nieuwe bestuur zijn inmiddels geopend en daarom is het tijd om inzicht te krijgen in hun ervaringen binnen het bestuur. Als eerste zal Iris, de Vice-Chairman van Asset | Marketing, haar verhaal met jullie delen.

De tijd is voorbij gevlogen, maar wat heb ik toch een ontzettend mooie en leerzame tijd gehad hier. Het was natuurlijk nooit zo’n mooi jaar geweest zonder onze geweldige leden en mijn lieve bestuursgenootjes. Helaas komt er ook een tijd om afscheid te nemen, de sollicitaties zijn alweer geopend en in deze blog neem ik jullie graag mee in mijn jaar als Vice-Chairman van de mooiste vereniging van Tilburg: Asset | Marketing.

iris

Een bestuursjaar is leerzaam en druk maar ook heel gezellig en gevarieerd tegelijk. Elke week en elke dag is weer anders, maar ik ga jullie toch proberen een indruk te geven in mijn dagelijks leven op de kamers. Het begon allemaal een jaar geleden, tijdens mijn exchange in Singapore toen ik mijn motivatiebrief en CV had opgestuurd naar het toenmalige bestuur. Toen ging alles opeens heel snel, ik had mijn sollicitatiegesprek in Bali en voordat ik het wist vloog ik van Singapore naar Nederland en een dag later stond ik alweer bij Café Philip op mijn bekendmaking. Als ik een jaar later terugkijk, zou ik het zo weer doen.

Waarom een bestuursjaar?

Al sinds het eerste jaar dat ik in Tilburg studeer, ben ik actief lid van Asset | Marketing. Ik ben begonnen als commissielid bij Asset | Business Economics in de Excursion Day Commissie. In dit jaar heb ik al veel geleerd en gezien dat Asset | Marketing een leuke vereniging is waarbij ik veel kan leren en leuke mensen kan ontmoeten. Asset | Marketing is een heel open vereniging, waar iedereen welkom is en snel wordt opgenomen in de groep. Een jaar later werd ik lid van de Activiteiten Commissie en organiseerde ik de Markethings Week. In dit jaar heb ik het zo erg naar mijn zin gehad, dat ik besloot dat ik graag meer voor deze vereniging wilde betekenen en daarom koos ik ervoor om een jaar geleden te solliciteren voor de functie van Vice-Chairman. Ik wilde graag meer uit mezelf halen en de vereniging naar een hoger niveau tillen.

Hoe ziet je week er uit?

Tijdens een bestuursjaar is geen week hetzelfde en ben je continu bezig met verschillende projecten. Toch zijn er een aantal dingen die wekelijks terugkeren. Zo heb je elke maandagochtend de bestuursvergadering waarin je alle doorlopende zaken bespreekt, zoals: de commissies, evaluaties van onze activiteiten en de updates van de Faculty Wide Organs (FWO’s). Elk bestuurslid neemt zitting in een van de FWO’s. Als Vice-Chairman heb je elke woensdagmiddag AA: Asset Academy. Het AA is verantwoordelijk voor de promotie van Asset, de werving van nieuwe leden en de organisatie van de TOP-week. Verder ben je als Vice-Chairman de voorzitter van het cluster Asset for Business Economics en heb je met je bestuur beleidssessies waarin je alle plannen van het academisch jaar bespreekt. Aangezien je als bestuurslid ook een aantal commissies begeleid, zul je wekelijks ook een vergadering met hen hebben.

top-week

Als Vice-Chairman heb je verschillende taken. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het vullen van commissies en de werving van nieuwe leden. Dit betekent dat je wekelijks gesprekjes hebt met potentiële nieuwe leden, maar ook twee keer in het jaar de meet  & greet organiseert. Leden zien jou als het eerste aanspreekpunt en komen met hun problemen ook eerst naar jou. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig een babbeltje met ze maakt op evenementen en op de kamers. Ten slotte ben je verantwoordelijk voor de promotie van Asset | Marketing. Dit betreft zowel het aanvragen van collegepraatjes als het reserveren van stands, maar ook het coördineren van de creative briefings.

Onze kantooruren zijn officieel van 09:00uur tot 17:00uur, maar toch ben ik vaak langer bezig geweest met mijn bestuurstaken. Ik heb dit zelf nooit als vervelend ervaren, aangezien ik overdag ook graag een praatje maak met onze leden en medebestuurders. Verder heb je in de avond soms nog een vergadering met een commissie of een borrel met een ander departement. Maar het leukste zijn nog wel de activiteiten van onze eigen vereniging, zoals het cycling dinner of de Sinterklaas avond, waar we met alle leden een groot feest bouwen.

agenda

Wat heb je geleerd tijdens je bestuursjaar?

Hoe vreemd het misschien ook klinkt, ik heb tijdens mijn bestuursjaar het meest geleerd van andere mensen. Je werkt met zoveel verschillende mensen samen in veel verschillende settings. Je werkt een heel jaar lang erg intensief samen met je medebestuurders. Met hen vergader je wekelijks, werk je aan projecten, maar heb je vooral ook veel lol op de kamers. Verder werk je ook vaak samen met bestuurders van andere Asset departementen tijdens bijvoorbeeld AA of Asset for Business Economics. Tijdens deze vergaderingen moet je de knop even omzetten en in het belang van Asset denken. Juist doordat elk departement een andere visie op bepaalde zaken heeft, leer je veel van elkaar. Daarnaast neem je een coördinerende rol in tijdens commissie vergaderingen, waardoor je ook weer op een andere manier met mensen samenwerkt.

Daarnaast is er in je bestuursjaar heel veel ruimte om projecten op te pakken en daar van te leren. Zo ben ik bijvoorbeeld sinds september verantwoordelijk voor het designen van het promotiemateriaal van Asset in het AA, waardoor ik heb leren omgaan met Adobe Photoshop. Verder heb ik het afgelopen jaar een aantal workshops georganiseerd in samenwerking met onze commissies en bedrijven, zodat studenten zich naast ons huidige evenementenportfolio nog beter kunnen ontwikkelen.

In je bestuursjaar ben je erg druk en heb je veel uiteenlopende taken. Om deze taken zo goed mogelijk uit te voeren, is het belangrijk dat je je tijd goed indeelt en prioriteiten stelt. Als Vice-Chairman ben je verantwoordelijk voor de organisatie van de TOP week, waardoor je ook in de zomervakantie druk bent.

Wat was het mooiste moment van je bestuursjaar?

De mooiste momenten in mijn bestuursjaar heb ik beleefd met onze leden. Elke Asset | Marketing activiteit was weer een groot feest, waar we met een groot gezelschap tot in de vroege uurtjes stonden te dansen in Café Philip. Op zo’n momenten besef je dat een vereniging toch echt niet zonder haar leden kan bestaan en dat zij de grote kracht achter onze vereniging zijn. Zonder onze commissies zouden wij nergens zijn en waren onze evenementen nooit zo’n succes als zij dit jaar zijn geweest.

bobbejaan

Als Vice-Chairman heb ik verschillende commissies begeleid. Zo heeft de Yearbook Commissie dit jaar het eerste Asset | Marketing jaarboek in de geschiedenis gelanceerd. Het boek is officieel uitegegeven in de Black Box waar alle leden lieve boodschappen en bedankjes in elkaars boek schreven.

yearbook

Verder heeft de Marketing Event commissie dit jaar weer een succesvolle editie neergezet. Dit jaar met een nieuwe locatie: Klasse Theater. Elk jaar groeit de commissie en het evenement waardoor het aantal bezoekers blijft groeien en het evenement zich blijft verbeteren. Als coördinator ben je dan erg trots als jouw commissie weer een geslaagde editie heeft neergezet.

Naast deze twee commissies heb ik ook de Social Media commissie, het Campus Team en de Markethings.net commissie begeleid. Stuk voor stuk commissies die onmisbaar zijn in het portfolio van Asset | Marketing. Met het groeiende blogplatform van Markethings.net en de ludieke promotie acties van het Campus Team zou onze vereniging niet hetzelfde zijn. De Social Media Commissie heeft dit jaar zelfs een workshop georganiseerd voor zowel actief als passief leden waarin zij hun expertise in dit vakgebied presenteerden en zo weer andere studenten enthousiast maakten over een lidmaatschap bij onze vereniging.

Meer informatie over de functie Vice-Chairman?

Met een glimlach kijk ik terug op een waanzinnig mooi jaar. Ik wil iedereen bedanken die hier aan bijgedragen heeft. Ik ben ontzettend trots op alles wat ik samen met jullie heb bereikt dit jaar. Ik heb veel geleerd en vriendschappen voor het leven opgebouwd. Alle ervaringen van het afgelopen jaar zullen mij verder helpen in mijn carrière. Wil jij jezelf ook op zo’n unieke manier onderscheiden van je medestudenten? Grijp dan nu je kans en solliciteer nu voor een bestuursfunctie in het mooiste bestuur van Tilburg. Je ontwikkelt jezelf, je vergroot je netwerk en het is natuurlijk een jaar vol plezier.

Klik hier voor meer informatie over de functie Vice-Chairman. Heb je nog twijfels? Stuur me dan gerust een berichtje of kom langs op de kamers, dan beantwoord ik graag al je vragen! De sollicitaties voor de functie van Secretaris staat ook open. Volgende week zal Bart jullie meenemen in zijn leven als secretaris.

Mocht je besluiten dat je de uitdaging aan wilt gaan en volgend jaar Vice-Chairman van Asset | Marketing wilt worden, stuur dan uiterlijk 18 november 2016 je motivatiebrief en CV op naar vice-chairman@asset-marketing.nl.

bestuursweekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.