BlogCarrière OriëntatieMarkethings.net inspireert

Vice-Chairman bij Asset | Marketing

Bestuursjaar

Het is al weer even geleden dat Maik en Tobias zijn begonnen aan hun bestuursjaar bij Asset | Marketing. De sollicitaties voor het nieuwe bestuur zijn ondertussen weer geopend en daarom is het tijd dat Maik en Tobias inzicht geven in hun bezigheden binnen het bestuur. Als eerste zal Tobias, de Vice-Chairman van Asset | Marketing, zijn verhaal met jullie delen.

Wat een jaar is het geweest! Een mooie studiereis naar Dublin, 15 beleidsvergaderingen in de zomer en crisismanagement vanuit Bologna: het zat er allemaal in. Het was natuurlijk niet altijd eenvoudig en af en toe was er ook sprake van een flink slaaptekort maar het was het enorm waard. Als ik terugkijk naar het afgelopen jaar moet ik mijn agenda erbij pakken want ik kan het bijna niet beseffen hoeveel ik  wel niet hebt gedaan en welke uitdagingen ik heb overwonnen. In deze blog zal ik je meenemen in mijn mooie reis die bestuursjaar heet.

Waarom een bestuursjaar?

Je vraagt je het misschien af: waarom zou ik vrijwillig een jaar van mijn leven opofferen? Dat kan ik je haarfijn uitleggen! Er is niet één reden  aan te wijzen waarom ik heb gekozen voor een bestuursjaar. Om je een duidelijk beeld te geven waarom ik de keuze heb gemaakt zal ik je meenemen in mijn carrière bij Asset | Marketing.

Iets minder dan drie jaar geleden begon mijn tijd bij Asset | Marketing. Als een van de jongste van heel de vereniging sloot ik me aan bij de activiteiten commissie. Mijn voornaamste reden om toen bij de vereniging te gaan was om mensen te leren te kennen. Tijdens mijn bachelor bedrijfseconomie leer je naast je TOP-groepje niet veel mensen kennen, aangezien je met heel veel mensen in de collegezaal zit. Een studievereniging bleek daarvoor de oplossing te zijn. In een hele korte tijd leerde ik al een grote groep kennen door naar de verschillende evenementen te gaan zoals het AKW. Daar kwam ik ook in gesprek met de toenmalige voorzitter, Yvet. Daar hadden we het over een bestuursjaar en vertelde ze me dat Vice een leuke functie voor mij zou zijn. Daar ontstond dus het idee om een bestuursjaar te gaan doen.

Na een jaar activiteitencommissie gedaan te hebben was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond ik in de vorm van The International Marketing Expedition (TIME). Als veruit het jongste lid van de commissie begon ik aan een van de mooiste uitdagingen van mijn leven. Samen met Jacco, Jolein, Fleur en 7 enthousiaste onderzoekers hebben wij een heel mooi onderzoeksproject in Chili & Peru uitgevoerd voor 7 verschillende bedrijven. Mijn rol binnen de commissie was penningmeester, waarbij ik de begroting opstelde en gedurende het project deze heb aangepast. Tijdens dit jaar heb ik geleerd om acquisitie te draaien, een budget op te stellen, samen te werken en vooral heb ik geleerd om goed onder druk te kunnen werken.

TIME Chili Peru

Al tijdens TIME was ik aan het nadenken wat voor mij een mooie stap kon zijn in mijn carrière en toen kwam ik al snel uit bij een bestuursjaar bij Asset | Marketing. Na een commissie zoals TIME is het eigenlijk niet mogelijk om nog uitdaging te vinden bij een andere commissie en die uitdaging dacht ik wel te vinden in een bestuursjaar. Een bestuursjaar leek mij een mooie uitdaging omdat je gaat samenwerken met vele verschillende mensen. Daarnaast leek mij de diversiteit van een bestuursjaar heel gaaf en was het een mooie kans om verschillende vaardigheden te verbeteren.

Hoe ziet je week er uit?

Laat ik beginnen met een cliché: een week in een bestuursjaar is nooit hetzelfde. Er zijn natuurlijk wel veel taken die elke week terugkomen zoals vergaderingen, foto’s plaatsen op facebook en het updaten van Ranking The Cie’s. De week begin je altijd met de wekelijkse bestuursvergadering waarin alle doorlopende zaken besproken worden: hoe gaat het met de commissies, de activiteiten, de ontwikkelingen van de stichtingen, de updates van de Faculty Wide Organs (FWO’s) en alle lopende zaken zoals het organiseren van evenementen.

Je neemt als bestuurslid ook deel aan een FWO. Als Vice-Chairman maak je deel uit van Asset Academy (AA). AA regelt hoofdzakelijk de promotie van Asset in het algemeen. Daarbij kun je denken aan promotie van de Asset Member Card, de boekenverkoop en de verschillende evenementen die Asset organiseert zoals de COdE en het gala. Naast het promoten van de verschillende voordelen van Asset is AA ook verantwoordelijk voor de promotie tijdens de TOP-week. Dit is wel een van de grootste taken als Vice. Tijdens de TOP-week schrijven meer dan 1500 mensen zich in voor Asset. Om al die studenten zo ver te krijgen moet er natuurlijk wel een heel promotieplan worden bedacht en uitgevoerd en daar ben je dus verantwoordelijk voor als vice-chairman zijnde.

Naast AA neem je als Vice-Chairman ook deel aan het BE-cluster. Het BE-cluster houdt zich bezig met het aantrekken van de eerste- en tweedejaars bachelor bedrijfseconomie studenten. Bedrijfseconomie is een brede studie waar vier departementen van Asset mee te maken hebben. Deze studenten hebben vaak nog geen idee welke master ze willen kiezen, waardoor ze minder snel kiezen voor een bepaald departement. Om deze studenten wel actief bij Asset te krijgen organiseer ik samen met de Vice-Chairmen van SBIT (Information Management), S&L (Strategy & Logistics) en A&F (Accounting & Finance) verschillende informele evenementen om de bachelor studenten kennis te laten maken met Asset. Daarnaast wordt er ook actief een Facebook-groep bijgehouden waarmee we de bedrijfseconomie studenten benaderen.

Je hebt natuurlijk ook veel taken bij Asset | Marketing als Vice-Chairman zijnde. Zo ben je er verantwoordelijk voor dat alle commissies gevuld worden. Met iedereen die interesse heeft in actief worden heb je een gesprek en daarin ga je samen met degene kijken wat het best bij hun wensen past. Naast het vullen van de commissies ben je als Vice-Chairman verantwoordelijk voor alle zaken omtrent de leden. Hierbij kun je denken aan het bijhouden van de inschrijvingen, het bijhouden van Ranking The Cie’s en evaluatiegesprekken analyseren. Naast functie specifieke taken heb je ook algemene taken zoals het begeleiden van commissies (ik heb de commissies Marketing Event, Social Media, Markethings.net en Study Trip begeleid). Je schrijft ten slotte ook elk jaar een beleid waar je punten opschrijft wat je wil verbeteren aan de vereniging en ook bedenk je punten wat je op de lange termijn wil verbeteren.

Hieronder kun je zien hoe mijn agenda er uit ziet:

Agenda

Zoals je kunt zien zitten de avonden ook vrij vaak vol. Dit is wel een dingetje om rekening mee te houden aangezien je zeker 2 a 3 avonden in de week weg zult zijn voor vergaderingen of activiteiten. Deze activiteiten zijn vaak zeker de moeite waard maar vermoeiend kan het soms wel zijn. Je zult er dus misschien wel wat voor moeten laten maar je zult wel de mooiste dingen beleven.

Wat heb je geleerd tijdens je bestuursjaar?

Ook hier komt weer een cliché: ik heb enorm veel geleerd tijdens mijn bestuursjaar. Je zult tijdens je bestuursjaar je soft skills heel erg verbeteren. Zo kan ik nu beter presenteren, iets wat ik voor mijn bestuursjaar erg lastig vond. Daarnaast kan ik mijn mening heel goed verkondigen wat erg handig kan zijn in vergaderingen. Uiteraard leer je ook goed samenwerken aangezien je met veel verschillende partijen te maken hebt (AA, BE cluster, bestuur en de commissies). Ten slotte heb ik ook geleerd om effectiever te werken.

Wat was het mooiste moment van je bestuursjaar?

Het is erg lastig om 1 moment aan te geven omdat er simpelweg heel veel hoogtepunten zijn geweest tijdens mijn bestuursjaar. Zo was er natuurlijk het geweldige lustrum waarbij we eerst een heel mooi weekend en week hebben meegemaakt,  met als eind een fantastisch gala. Naast het lustrum vond ik de huifkar cantus ook wel een heel mooi moment (beste evenement dat ik heb georganiseerd by far). Uiteindelijk zijn de beste momenten in mijn bestuursjaar de overwonnen uitdagingen geweest. Zo was het begeleiden van het Marketing Event niet bepaald gemakkelijk, maar uiteindelijk hebben we wel een heel mooi evenement kunnen neerzetten.

Meer informatie over de functie van vice-chairman?

Wat een ongelooflijk vet jaar heb ik gehad, zeker nu ik er zo over nadenk. Je gaat echt van hoogtepunt naar hoogtepunt en je krijgt daar ook de waardering voor.

Wil je ook de kans benutten om jezelf te ontwikkelen en jezelf te onderscheiden? Wil je ook het vetste jaar in je leven hebben? Grijp dan nu je kans en solliciteer voor mijn functie! Lees daarnaast ook zeker de blog van Maik die binnenkort zal uitkomen. Heb je nog vragen of twijfels? Stuur mij dan gerust een berichtje of kom even langs op de kamers.

De deadline voor de sollicitatie is 27 november 12:00. Stuur voor deze datum je motivatiebrief en CV naar vice-chairman@asset-marketing.nl.

End of semester Leden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.