BlogMarkethings.net inspireertOverig

Vice-Chairman bij Asset | Marketing

IMG_5668

Ongelooflijk dat het zo snel is gegaan, maar over iets meer dan twee maanden zit het bestuursjaar van Marlie en mij er op. Door het schrijven van deze blog kan ik mooi even terug kijken op de afgelopen maanden en wil ik jullie graag meenemen in mijn jaar als Vice-chairman bij Asset | Marketing.

Waarom een bestuursjaar?

Tegen het einde van mijn bachelor begon ik te beseffen dat ik nog meer uit mijn studententijd wilde halen, voordat ik daadwerkelijk aan mijn master zou beginnen. Toen ik iets meer dan twee jaar geleden bij de studievereniging kwam, ben ik begonnen in de Activiteitencommissie en heb ik vervolgens de Markethings Week georganiseerd. In beide commissies heb ik het altijd ontzettend naar mijn zin gehad en dit heeft mij dan ook doen besluiten om een stapje verder te gaan en uiteindelijk te solliciteren voor een plek in het bestuur. Een bestuursjaar bij Asset | Marketing zou mij de mogelijkheid geven om de studievereniging eens van de andere kant te zien en op deze manier iets terug te doen voor deze gezellige club studenten bij elkaar.

Wat houdt jouw functie in en waarom koos je voor deze functie?

DSC04951
End of Semester Activity

Het leukste aan de functie van Vice-chairman vind ik het contact dat je met zo veel verschillende mensen hebt. Je bent het eerste aanspreekpunt voor zowel actief leden als potentiële actief leden. Door middel van de vele gesprekjes kom je er achter wat de student leuk lijkt om te doen, waar nog een uitdaging in zit voor hem/haar en/of welke kwaliteiten degene juist bezit om te gebruiken voor een bepaalde commissie. Ik ben er verantwoordelijk voor dat de commissies gevuld blijven en op deze manier probeer ik voor ieder actief lid een commissie te vinden waar hij/zij op de juiste plek zit. Daarnaast vind ik de coördinerende rol, die je als bestuurslid hebt bij de verschillende commissies, ook heel leuk om te vervullen.

Wat is het mooiste moment uit je bestuursjaar?

Om nu één mooi moment te noemen is lastig, daarvoor gebeurt er veel te veel moois in een bestuursjaar. Niet alleen het contact met de actief leden, maar ook het contact met mijn medebestuurders en de bestuurders van de andere verenigingen hebben er voor gezorgd dat ik veel leuke en lieve mensen heb ontmoet en veel gezellige momenten heb gehad. Denk aan de verschillende evenementen die commissies neerzetten, het ledenweekend, de vele borrels en onze eigen bestuurswisselweekenden. Het feit dat je onderdeel bent van vele projecten, is iets waar ik met een glimlach op terug kijk. Neem nu bijvoorbeeld TIME. Ik heb de commissie vanaf het begin begeleid en als ik dan terug denk aan de eerste brainstromsessies over de landenkeuze tot aan het Skypegesprek van vorige week met ze op locatie in Taiwan, ben je trots op wat ze allemaal hebben bereikt. Hetzelfde geldt voor het Markethings Magazine. De verandering die dit magazine de afgelopen maanden heeft doorgemaakt, dat hadden we aan het begin van het jaar nog niet eens durven hopen. Als laatste kijk ik met een trots gevoel terug op de promotie vanuit Asset in de TOP-week. Tijdens deze week zijn de vice-chairmen van de verschillende departementen samen verantwoordelijk voor het bekend maken van Asset onder de nieuwe studenten. Het was een heel geregel, maar het heeft uiteindelijk voor heel veel nieuwe Asset leden en daarmee natuurlijk ook voor veel nieuwe actieve Asset | Marketing leden gezorgd!

DSC00474
Bestuurswisselweekend

Wat heb je het afgelopen jaar geleerd?

Naast dat je onbewust meer leert dan je van te voren zou denken, is het aannemen van een rol in verschillende situaties in combinatie met wel je eigen mening laten horen iets wat ik echt moest leren. Binnen een commissie heb je een coördinerende rol, binnen het departement heb je een bestuurlijke rol, maar bij de vergadering met alle vice-chairmen moet je ook vanuit heel Asset denken. Gedurende de hele week wisselen deze situaties elkaar af, waardoor je je telkens weer even moet aanpassen. Ook heeft het me verbaasd dat ik na al die maanden vergaderen, het vergaderen zelf nog niet zat ben, omdat het week na week nuttig blijft. Als je kijkt naar het bestuur zelf, is het eigenlijk ongelofelijk dat ook al zie je elkaar overdag en zelfs tot in de late avonduren, je hebt gewoon een moment nodig om elkaar bij te praten over de taken waar je mee bezig bent geweest, hoe het met je commissie gaat, etc.

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit?

Mijn week begint meestal met het bijwerken van mijn mail en ondertussen hoor je langzaam aan wat iedereen in z’n weekend heeft gedaan. Aangezien ik het hele jaar de TIME commissie heb begeleid, had ik standaard op maandagmiddag een vergadering met hen gepland staan. Ook kwam ik met AA (Asset Academy, de vergadering met alle vice-chairmen van Asset) wekelijks bij elkaar en natuurlijk iedere dinsdagochtend de bestuursvergadering. De rest van de tijd werd bij mij vooral rond de Meet & Greets en de zomerperiode opgevuld met gesprekjes met potentiële en huidige actief leden. Tijdens deze gesprekjes vertel ik ze van alles over Asset | Marketing en kan ik al hun vragen beantwoorden. Daarnaast komen er altijd andere taken bij waarmee je weer even zoet bent, denk aan evaluaties bij actief leden afnemen, je commissies helpen, promoties opzetten om commissies te vullen, activiteiten organiseren en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je de rest van de week niets te doen hebt. Als laatste staan er in de avond ook vaak Asset | Marketing activiteiten gepland, af en toe een vergadering en de borrels met de andere departementen. Vooral dit laatste zorgt natuurlijk voor de mooie verhalen de volgende ochtend ;).

Bestuursblog Agenda Lenorel

Tijdens een bestuursjaar doe je onbetaalbaar waardevolle ervaringen op die je meeneemt in je verdere carrière. Bovendien is het natuurlijk een jaar vol plezier met veel gezellig mensen om je heen. Dus wil jij het beste uit je studententijd halen en wil jij jezelf ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel gebied bij de leukste studievereniging van Tilburg?

Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 3 december a.s. naar vice-chairman@asset-marketing.nl. Of kom langs op de Asset | Marketing kamer (E1.02) voor een gesprekje met mij, waarbij ik je meer kan vertellen over de functie Vice-chairman.

Meer informatie over de functie Vice-chairman vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.