BlogCarrière Oriëntatie

Vice-Chairman bij Asset | Marketing

EEN KIJKJE IN HET LEVEN VAN HET ASSET | MARKETING BESTUUR

In deze nieuwe reeks zullen Robin en Nicol de balans opmaken na tien maanden besturen. De bestuurssollicitaties zijn vanaf 5 november geopend en daarom is het tijd om eens inzicht te krijgen in hun ervaringen. We starten met Nicol van den Boomen, vice-chairman van het bestuur 2014.
nicol2

 

’10 maanden van mijn bestuursjaar zijn er al voorbij en ik vraag me iedere keer weer af waar de tijd toch is gebleven. De maanden zijn voorbij gevlogen als een wervelstorm en ik wil jullie graag meenemen in mijn jaar als Vice-Chairman bij Asset | Marketing.’

 

Waarom een bestuursjaar?

Na mijn HBO opleiding Commerciële Economie te hebben afgerond, ben ik in 2012 aan mijn Pre-Master Marketing Management begonnen. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met Asset | Marketing. Na het afronden van de Pre-Master ben ik gestart met de Markethings Week commissie. Hier heb ik ontzettend veel geleerd en vooral veel leuke mensen leren kennen. De commissie beviel me zo goed dat ik naar meer mogelijkheden ben gaan kijken dan enkel afstuderen. Toen kwam het bestuursjaar op mijn pad en ik had direct het gevoel dat een bestuursjaar bij deze gezellige vereniging echt iets voor mij zou zijn. Daarnaast is het altijd goed om je te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel gebied waardoor ik de keus snel had gemaakt.

Markethings Week

Wat vind je zo leuk aan de functie van Vice-Chairman?

Als Vice-Chairman ben je verantwoordelijk voor alle (nieuwe) actief leden. Dit betekent vaak dat jij het eerste gezicht bent voor veel mensen. Aan mij de taak om die personen te enthousiasmeren over Asset | Marketing en commissies te vullen. Aangezien er bij mij geen gebrek aan enthousiasme bestaat en ik het leuk vind om te praten vond ik dit ook de leukste taak om te doen. Daarnaast is het goed om te zien als iedereen het naar hun zin heeft en de activiteiten druk worden bezocht. Hiernaast heb je ook andere taken die uitgevoerd moeten worden. Zo begeleid je commissies en ben je voorzitter van Asset | Business Economics. Dit cluster is nog volop in ontwikkeling en ik vond het een uitdaging om hier de verantwoordelijkheid over te hebben.

Excursion Day commissie

Wat is het mooiste moment uit je bestuursjaar?

Een erg mooi moment vond ik de avond van het Marketing Event 2014. Ik was de coördinator vanuit hetMarketing Event bestuur voor deze commissie. Samen met de vijf actief leden ben je acht maanden bezig met het organiseren van de hele avond. De acquisitie ging heel vlot en als de inschrijvingen dan daadwerkelijk binnen stromen geeft het een goed gevoel wanneer het uiteindelijk helemaal is uitverkocht. Op de avond zelf zie je samen met de commissie dat iedereen het interessant vindt en naar zijn zin heeft en dan ben je trots dat je dit van begin tot eind hebt gecoördineerd.
Maar daarnaast zorgen het actief leden weekend, de bestuurswissel weekenden en feesten zoals het gala natuurlijk voor de meest legendarische mooie momenten. Deze zullen me dan ook voor altijd bijblijven.

Wat heb je afgelopen jaar geleerd?

Toen ik aan het overwegen was of ik een bestuursjaar zou gaan doen werd me verteld dat het naast de leuke dingen ook enorm leerzaam is. Dat je veel leert wat je later ook zeker kunt gebruiken bij je eerste baan. Op dat moment denk je misschien dat zoiets altijd wordt gezegd maar nu ik terug kijk naar het afgelopen jaar kan ik dit alleen maar bevestigen en eigenlijk zelfs met grote letters benadrukken. Je hebt eigen verantwoordelijkheden en je leert iedere dag weer nieuwe dingen omdat je met zoveel verschillende zaken te maken hebt. Ik heb geleerd dat plannen een cruciale factor is. Je bent met zoveel dingen tegelijk bezig dat prioriteiten stellen belangrijk is om zo effectief mogelijk te kunnen werken. Daarnaast kom je met veel verschillende mensen en partijen in aanraking zoals je eigen bestuur, andere besturen, studenten, commissies, bedrijven en de universiteit. Overal zullen discussies ontstaan en het is een uitdaging om een goede samenwerking te vinden. Dit zal in het echte bedrijfsleven ook zo zijn dus je kunt maar beter zo vroeg mogelijk beginnen met leren.

Wat doe je nog naast je bestuursjaar en valt dit goed te combineren?

Een bestuursjaar bij Asset | Marketing is full-time en je bent iedere dag op de kamers te vinden. Naast deze uren heb je vaak ook activiteiten en/of vergaderingen die in de avonduren plaats vinden. Dit kost dus tijd maar die avonden zijn vaak juist wel leuk. In het weekend ben je vrij, op zaterdag heb ik een bijbaantje en de rest besteed ik aan vrienden, feestjes en lekker uitrusten. Sporten probeer ik al het hele jaar op te pakken, maar dat ligt eerder aan mijzelf dat dit nog steeds niet is gebeurd.

Milaan

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit?

Iedere week ziet er anders uit vanwege de verschillende evenementen en activiteiten. Er zijn wel een aantal vergaderingen die iedere week terug komen. Op dinsdag ochtend heb je de wekelijkse Bestuursvergadering van Asset | Marketing. Hier worden alle doorlopende zaken besproken. Asset Academy is een vergadering met alle vicevoorzitters van de overige Asset departementen (7 in totaal). Als vice-voorzitter ben je verantwoordelijk voor de actief leden en de organisatie van de TOP-Week. Asset | Business Economics is een samenwerking tussen vier Asset departementen voor alle bachelor studenten bedrijfseconomie. Als vice-voorzitter was ik de voorzitter van dit cluster en organiseer je activiteiten en evenementen die de studenten helpen bij het maken van hun studie keuze (minor/master).

Bestuursblog Agenda Nicol

Meer informatie over de functie Vice-Chairman?

Met een glimlach op mijn gezicht kijk ik terug op een geweldig jaar. Je doet onbetaalbare ervaringen op die je meeneemt in je verdere carrière. Bedrijven zijn op zoek naar studenten die zich onderscheiden van de rest dus twijfel je nog over wat je aankomend jaar wilt gaan doen? Grijp dan deze kans. Je ontwikkelt jezelf, je vergroot je netwerk en het is natuurlijk een jaar vol plezier.

Voor meer informatie, check de functiebeschrijving op de website of kom eens langs op de kamers (E1.02). Wij zijn altijd bereid om je wat meer te vertellen over onze ervaringen!

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 5 december a.s. naar vice-chairman@asset-marketing.nl.

Omslag foto blog

Een gedachte over “Vice-Chairman bij Asset | Marketing

  1. Hi Nicol, leuk om deze samenvatting van jou ervaringen bij Asset te lezen! Gr Vera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.