BlogMarkethings.net inspireertOverig

Vijf interessante weetjes over Facebook

Facebook bestaat deze week alweer tien jaar. Dat moet gevierd worden, met vijf leuke feitjes met betrekking tot de populairste social network-website!

1. Je hebt vast wel eens van Six degrees of separation gehoord. Volgens deze theorie is iedereen ter wereld door maximaal vijf tussenpersonen met elkaar te verbinden. Indrukwekkend? Uit recenter onderzoek (van de Universiteit van Milaan) met Facebook-netwerken blijkt dat het nog minder is! Gemiddeld zijn er maar 4,7 stappen nodig om iedereen te kunnen bereiken. Moet diegene alleen wel Facebook hebben natuurlijk.

2. Jonge vrouwen zijn Facebookgek! Uit onderzoek (van Oxyge Media & Lightspeed Research) is naar voren gekomen dat bijna 40% van de vrouwen zichzelf als Facebookverslaafde ziet – en dan hebben we het nog niet eens over al die vrouwen die nog in de ontkenningsfase zitten. Daarnaast kijkt 34% van de vrouwen na het wakker worden eerst even of er nog wat bijzonders gebeurd is op Facebook, in de tijd dat iedereen waarschijnlijk sliep. Goed nieuws: er zijn dus Facebookverslaafden die wel eerst even naar de wc gaan of hun tanden poetsen, voor ze aan hun verslaving toegeven. Overigens heeft bijna één op de tien vrouwen wel eens haar relatie verbroken via Facebook. Veel? Mannen zijn nog erger, want bij hen is het zelfs bijna één op de vier.

3. Dat veel Facebook-gebruikers zich ergeren aan de hoeveelheid informatie die sommige van hun ‘vrienden’ over zichzelf delen, was waarschijnlijk ook al wel bekend. Maar wist je ook dat er mensen zijn die het disliken dat ze zich gedwongen voelen om berichten te plaatsen die veel likes krijgen? Of dat het zien van posts over sociale activiteiten waar ze zelf niet bij waren niet bevorderend werkt? (Bron: Pew Research)

4. Over de hoeveelheid informatie die gedeeld wordt trouwens.. Een ander onderzoek (van Birmingham Business School) heeft uitgewezen dat het over-sharen van foto’s op Facebook meer dan alleen irritant is. Het uploaden van honderden selfies per dag kan namelijk schadelijk zijn voor de relaties in je echte leven! Het excessief delen van foto’s zorgt er zelfs voor dat bijna iedereen je minder leuk gaat vinden. Onderzoekers keken ook naar hoe Facebook-relaties veranderden door het posten op de pagina van een merk of het plaatsen van foto’s die relateren aan commerciële producten. Spoiler alert: ook dat vindt niemand leuk.

5. En dan is er tot slot nog de open deur die even ingetrapt moet worden. Uit onderzoek (van Paul Kirschner) blijkt namelijk dat er een verband bestaat tussen het updaten van je Facebook-status en de cijfers die je op school haalt. Studenten die het niet kunnen laten om tijdens het ‘studeren’ op Facebook te kijken, doen het een stuk slechter op school dan studenten die verstandig hun telefoon en laptop uit het zicht leggen. Klinkt niet onlogisch, moet ik zeggen.

Wil je nu nog graag weten wat je Facebook-pagina eigenlijk allemaal over jou zegt? Doe dan hier de test eens, want je bent wat je liket!

The following two tabs change content below.

Lisanne

Laatste berichten van Lisanne (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.