BlogMarkethings.net inspireertOverig

Vijf wetenswaardigheden na vijf jaar Twitter

Door Ruben Teunissen (@rpg_teunissen)

Vandaag, op maandag 21 maart 2011, bestaat Twitter alweer vijf jaar. En dat is reden genoeg om hier een blog aan te wijden. Twitter is, zoals jullie allen waarschijnlijk bekend, een social medium waarop gebruikers korte berichtjes van maximaal 140 tekens kunnen plaatsen. Onderstaand een vijftal belangrijke gebeurtenissen en wetenswaardigheden over Twitter in de afgelopen vijf jaar. Recentelijk werd overigens adverteren op twitter geïntroduceerd.

Twitter vijf jaar

1. De eerste tweet

Op 21 maart 2006 zag Twitter het levenslicht met een tweet van één van haar medewerkers. Jack Dorsey plaatste het bericht: ‘Just setting up my twttr’. Het aantal werknemers van Twitter is sinds de oprichting flink gegroeid. In januari 2008 waren er nog 8 medewerkers, terwijl er na vijf jaar ongeveer 400 medewerkers bij het sociale medium werken.

2. (Actieve) Accounts

In Nederland hebben anderhalf miljoen mensen zich op Twitter geregistreerd. Slechts 12,7% van deze accounts is daadwerkelijk actief. Het gaat dus om een aantal van ongeveer 191.000 actieve gebruikers. Wereldwijd waren er in januari 2011 200 miljoen Twittergebruikers. Terwijl het in september 2010 nog ging om een aantal van 160 miljoen.

3. Vrouwen versus mannen

Mannen zijn oververtegenwoordigd op Twitter met 57%. De overige 43% bestaat dan vanzelfsprekend uit vrouwelijke tweeps.

4. Verdeling van tweeps qua leeftijd

De gemiddelde leeftijd van de personen die twitteren is 27 jaar. Bovendien is 84% van de tweeps tussen de 10 en 40 jaar oud.Twitter Trend

5. Gemiddeld aantal tweets per dag

Wat opvalt is dat het gemiddeld aantal tweets per dag het afgelopen jaar enorm gegroeid is. In maart 2010 werden er dagelijks gemiddeld 50 miljoen tweets gepubliceerd. Een half jaar later was dit aantal al bijna verdubbeld met gemiddeld maarliefst 95 miljoen tweets per dag. In januari van dit jaar ging werd de grens van gemiddeld 100 miljoen tweets per dag gebroken. Deze maand gaat het alweer om gemiddeld 140 miljoen tweets per dag.

Bron wetenswaardigheden: Infographic Twitter bij het artikel “Twitter is nieuwsmedia vaak te snel af” in de Gelderlander van zaterdag 19 maart 2011.

The following two tabs change content below.

11 gedachten over “Vijf wetenswaardigheden na vijf jaar Twitter

  1. Ik merk wel weer wat voor een Tweetibeet ik ben.. maar wat zijn in hemelsnaam Tweeps?

  2. Ik schijn ergens een Twitter account te hebben maar nee, ik reken me inderdaad niet tot de Tweeps nee.

  3. Van 8 naar 400 medewerkers in 3 jaar in een ongekende stijging. Wat doen die 400(!) medewerkers iedere dag?

  4. @Stan Goede vraag inderdaad. Waarschijnlijk zullen het vooral ict-medewerkers zijn om alles up and running te houden. Daarnaast denk ik dat er ook wat medewerkers zijn die zich bezighouden met de verkoop van advertenties. Natuurlijk kan je je wel afvragen of die 400 medewerkers ook daadwerkelijk 400 FTE vertegenwoordigen. Iemand andere ideeën?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.