BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Viral TED talk: Prometheus

De eerste TED talk uit de toekomst heeft ons bereikt! Vandaag een wat ongewone TED talk. Geen onderhoudend praatje maar een heuze viral campagne. Er is een boodschap van Peter Weyland uit het jaar 2023.


Geen praatje uit een klein zaaltje ergens op een campus of in een theater maar een hele happening in een stadion. Talloze mensen zijn uitgelopen om de ideeën van Peter Weyland, CEO van Weyland Industries, aan te horen:

Deze zogenaamde TED talk is een viral voor de science fiction film Prometheus die van de zomer in de bioscoop zal verscheinen. In de film van Ridley Scott, bekend van o.a. Gladiator en Kingdom of Heaven, gaat de mensheid op zoek naar haar oorsprong. Nee, geen quasi spirituele zoektocht, het leven op onze planeet lijkt verband te houden met buitenaardse wezens en er zal heel wat geknokt moeten worden. ”They went looking for our beginning, what they found may be our end” is de quote die de film het beste samenvat. De film is verwant aan Aliens vs. Predators maar beloofd toch wel een iets intelligentere inhoud te hebben.

TED en Prometheus hebben samen deze viral opgezet. Als je nieuwsgierig bent hoe dit tot stand is gekomen is hier een Q&A sessie op het TED blog: TED talk from the future. De link naar Weyland Industries op het einde van de viral brengt je naar een site met trailer en social media opties. Van daaruit kun je verder naar de officiële website. Deze viral en de Weyland Industries link zijn speciaal bedoeld op de lijn tussen fictie en werkelijkheid te laten vervagen. Benieuwd naar de officiële trailer? Hier is een link.

Zelf vind ik deze viral leuk gedaan. Wat is jouw mening? Past deze eigenlijk commerciële actie wel bij TED? Is dit wat je verwacht van de TED talks in 2023? Geslaagde viral? Deel het hieronder in de comments!

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.