BlogConsumentengedragMarkethings.net inspireert

Virale werking voor carnavalshit van Gerst

Viral marketing is tegenwoordig een interessant fenomeen voor marketeers. Met minimale inspanning kun je een grote groep consumenten bereiken omdat bepaalde content zichzelf, als ware het een virus, verspreid. Een goed recent voorbeeld is het carnavalsnummer van Gerst getiteld “Ik laat je thuis”. Dit nummer is een parodie op het welbekende nummer “Ik neem je mee” van Gers Pardoel. In dit blog komt naast de video zelf, ook meer informatie over de virale werking van de video aan bod.

Video: “Ik laat je thuis” door Gerst

Allereerst even de video waar het in dit blog om gaat.

Virale werking “Ik laat je thuis”

Menig carnavalsvierder zal het aanstekelijke nummer opgevallen zijn. Ook op het internet trok de Youtube video veel bekijks, nadat het filmpje op 12 januari 2012 geüpload werd. Hieronder is te zien hoe de virale werking tot nu toe verlopen is. Hierbij valt op dat het vrij geleidelijk is gegaan.

Verkeersbronnen “Ik laat je thuis”

Op het gebied van zoekverkeer is er beperkt data beschikbaar. Hieronder een korte samenvatting van deze informatie.

Verkeersbron Zoekterm Aantal bezoekers
Youtube Ik laat je thuis 443.470
  Gerst ik laat je thuis 96.972
  Gerst 73.457
  Ik laat je thuis achter het fornuis 59.946
Google Ik laat je thuis 40.501
Facebook   281.331
Mobiel apparaat op Youtube   723.275

Het is vrij opvallend dat de video veel bekeken is via mobiele apparaten. Bovendien concentreert het gros van de bezoeken op Youtube zich rondom een klein aantal zoektermen. Ook het aantal keer dat de video via Facebook gedeeld is, is vrij omvangrijk.

Laat jouw mening horen!

Wat vind jij opvallend aan deze virale werking? Wat kunnen bedrijven van deze case leren? Laat het weten bij de reacties of deel het blog middels onderstaande social media buttons.

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.