Blog

Virtueel shoppen in het bushokje

Binnenkort in een bushokje bij jou in de buurt: online winkelen terwijl je wacht! Via een goede tip van oud markethings.net redactielid Rik Posthumus kwamen wij terecht op de website van CBS Outdoor. Zij verkopen de ruimtes voor buitenreclame op bijvoorbeeld billboards, bushokjes of op het station en zelfs op bussen en de tram. Deze maand oktober is er een speciale aanbieding waarin een bushokje, ofwel abri genoemd, wordt omgetoverd tot heuse online shop.

virtueel shoppen tilburgIn vijf verschillende steden, waaronder Tilburg, zal op deze manier de wachttijd op de bus aanzienlijk worden verzacht. De reiziger krijgt het gevoel midden in een winkel te staan met de aangeboden producten. Er kan dan gekozen worden om via applicaties als QR codes of Layar de producten te scannen en zo aankopen te doen op je smartphone.  Een opvallende en creatieve manier om te adverteren op straat, met een leuke mogelijkheid tot interactie met de doelgroep. Maar wanen mensen zich in een online winkelomgeving of tussen een paar platte posters en vloeien er ook daadwerkelijk aankopen uit voort? Het is in ieder geval een goede, speelse manier om de aandacht te trekken naar bijvoorbeeld de online kant van een bedrijf.interactieve abri tesco

Is het concept nieuw? Nee, het virtueel (en interactief) shoppen bestaat al wel wat langer. In het artikel ‘De supermarkt van de toekomst’ op markethings.net werd al geschreven over de supermarkt Tesco, die op London Gatwick Airport experimenteerde met het on-the-go scannen van je boodschappen op abri’s. Máár, het blijft een innovatief en creatief concept. En als het dan om de hoek gebeurt in onze eigen studentenstad Tilburg ben ik zeker geïnteresseerd!

Waar zal de abri komen (als de ruimte is verkocht)? CBS Outdoor vermeldt enkel dat het om een toplocatie zal gaan binnen de gemeente. Zal het een bushokje op het centraal station worden, of één dichtbij de Universiteit of Avans. Het hangt natuurlijk ook af van welke adverteerder de ruimte heeft ingekocht en welke doelgroep zij willen bereiken. Zelf dacht ik aan de bus stop op de Heuvelring tegenover de Pathé.

Heb jij hem gespot? Laat het dan hieronder weten in de reacties of stuur een foto in!

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.