BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Vitesse gaat samenwerking aan met Heineken

Door Ruben Teunissen (@rpg_teunissen)

De Arnhemse voetbalclub Vitesse is een samenwerking aangegaan met het biermerk Heineken, met als resultaat een speciaal Vitesse Heineken flesje. De Arnhemmers zijn in contact met Heineken gekomen, doordat de bierbrouwer leverancier is van het bier in de thuishaven van Vitesse: Het Gelredome. Volgens een communicatiemedewerker van de club waren beide partijen het erover eens dat het goed is als zijnde twee A-merken de krachten te bundelen en samen een actie te starten. Met deze actie heeft Vitesse een primeur in Nederland!

Vitesse Heineken actie
Het speciale Heineken bierflesje in Vitessestijl. Bron afbeelding: Vitesse.

Doel van de actie

De actie, die een looptijd van vier weken heeft, is bedoeld om potentiële supporters en voetballiefhebbers op een leuke manier kennis te laten maken met Vitesse. Momenteel zijn er nog behoorlijk wat lege stoelen in het Gelredome, die men bij Vitesse graag gevuld ziet worden. Bovendien wil Vitesse een vruchtbare samenwerking met Heineken opbouwen.

Hoe werkt de actie?

Iedere actieweek loopt de actieweek bij een andere supermarkt. De supermarkten Albert Heijn, Super de Boer en C1000 (in de omgeving van Arnhem) doen mee aan de actieweken. Bij de aankoop van twee kratten Heineken gedurende de actieweken krijgt de consument een gratis actiekaart voor een wedstrijd van Vitesse. Tevens is er de mogelijkheid om het pakket uit te breiden. Voor 18 euro krijgt de consument twee kaarten voor de hoofdtribune en twee unieke Heinekenflesjes helemaal in Vitesse stijl. De actie is gericht op volwassen voetballiefhebbers in de regio Groot-Arnhem. Kijk voor meer informatie over de kaartverkoop op Vitesse.nl.

Hoe wordt de effectiviteit gemeten?

Middels een speciaal programma is het mogelijk om na de actie vast te stellen hoeveel kratten bier er zijn verkocht en daarmee ook hoeveel vouchers voor een actiekaart er uitgegeven zijn. Vervolgens kan er vastgesteld worden hoeveel actiekaarten gebruikt zijn.

Wat vind jij van deze actie? Laat jouw mening horen bij het reactiegedeelte hieronder!

Duim omhoog Duim omlaag
The following two tabs change content below.

6 gedachten over “Vitesse gaat samenwerking aan met Heineken

 1. Leuke actie. Alleen vraag ik me af of de vaste bezoekers van Vitesse (met seizoenkaart) hier blij mee zijn.

 2. Interessante actie. Dubbel gevoel.

  Aan ene kant is het wel de zoveelste gratis actie, dus ik ben bang dat het merk Vitesse straks alleen nog maar met gratis wordt geassocieerd. Aan de andere kant zijn wedstrijden in een beter gevuld stadion over het algemeen boeiender dan in een leeg stadion.

 3. Een van de conclusies binnen de bestaande literatuur is dat prijspromoties op de lange termijn slecht zijn voor het merk. Dit heeft te maken met:
  * Verhoging prijsgevoeligheid van de consument;
  * Vermindering qua merkloyaliteit;
  * Vermindering in kwaliteitsperceptie;
  * Consumenten wachten tot de volgende promotie;
  * Meer aandacht voor de prijs, wat ten koste gaat van de aandacht voor de dienst.

  Maar goed. Hoe krijg je anders meer mensen het stadion in!?!

 4. Ik vind het te veel kortetermijnvisie. Het is inderdaad de zoveelste wanhopige actie, wat in mijn ogen alleen maar een negatief effect heeft op hoe mensen naar Vitesse kijken. Nu Jordania er is, is de absolute noodzaak van bezoekersinkomsten even niet prioriteit #1 en kunnen ze naar mijn mening beter geduldig zijn, op de juiste gebieden investeren en a.d.h.v. sportieve successen meer mensen naar het stadion trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.