BlogCommunicatieInnovatieMarkethings.net informeert

Vive le GoPro!

Op het moment dat deze blog geschreven wordt, is de Tour Etappe nummer 12 nog in volle gang. Hele cameraploegen volgen de bikkels op fietsen op de voet (letterlijk en figuurlijk) en de echte fans weten, dat dat ook wel eens verkeerd uitpakt (lees Johnny Hoogerland). Maaaar, de Tour staat voor een nieuwe stap richting volledige openheid, namelijk live beelden van BINNEN de koers. Hoe dan? Door de samenwerking die GoPro sinds een klein jaartje is aangegaan met Velon, een samenwerkingsverband tussen 11 Would Tour  ploegen. Een korte bespreking van de hoogtepunten uit de eerste week en een blik op de toekomst.

In de hectische eerste weken hebben we beelden kunnen zien van vallende renners, materiaalmannen rennend naar deze renners en ploegleiders die uitzinnig zijn van vreugde na een etappe winst. Zie hieronder, beest Laurens ten Dam in foetushouding op het asfalt.  Zelden is een valpartij zo tastbaar, zo voelbaar. En wat te denken van de tijdrit, die voor Tom Dumoulin niet zo goed uitpakte?

 

Het moet allemaal een bijdrage leveren aan een economisch gunstige toekomst voor de wielersport, die na alle dopingperikelen, lees jeugdheld Lance Armstrong, niet geheel zeker was. Door de kijkers nóg dichterbij te brengen, hopen de wielerploegen het vertrouwen in de sport weer terug te winnen. Nadeel is nog wel, dat de camera’s vooral door knechten gedragen worden, omdat de favoriete voor de eindzeges zó zuinig zijn met de kilo’s, dat zelfs een camera van 100 gram te veel is om mee naar boven te nemen. Misschien dat Froome zich aanbiedt, de man die (waarschijnlijk ) wint met groot machtsvertoon, al dan niet door geheimzinnige drankjes.

Daarnaast zijn het nu nog beelden die pas ná de etappe beschikbaar en gemonteerd zijn. Hopelijk worden dit in de toekomst live beelden en worden de camera’s zo licht dat ook de grotere jongens ze kunnen dragen in de koers. Of misschien kunnen drones in de toekomst ingezet worden, ter vervanging van de helikopters? Laten we  vooral hopen dat het commerciële circus, dat de Tour de France is, niet de enige plek blijft waar deze technologieën gebruikt gaan worden. Want naast het koffiemolentje van Froome, zou ik toch ook graag Contador zien winnen in de Giro, in optima forma.

The following two tabs change content below.

Bart Hendriks

Laatste berichten van Bart Hendriks (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.