BlogMarkethings.net inspireertOverig

Vliegtuig marketing: marketing op, in of bij vliegtuigen!

Vliegtuigen zijn vaak maar saai: een effen kleur, loeigroot het logo van de vliegtuigmaatschappij, en dan heb je het wel weer gehad. De creativiteit is meestal dus ver te zoeken. Datzelfde geldt eigenlijk voor de slaapwekkende veiligheidsfilmpjes, waarvan je verplicht wordt ze te kijken. Toch kan je een vliegtuig (en zélfs een veiligheidsfilmpje) best gebruiken om een marketing-boodschap over te brengen! En anders kan je ook altijd nog je product samen met een vliegtuig in beeld laten zien. Klinkt zinloos? Lees en kijk snel verder voor een knap staaltje vliegtuig marketing.

Je kon eerder al een blog lezen over de vier P’s van marketing, toegepast op vliegtickets. Maar vliegtuigen kan je net zo goed inzetten als nieuw marketing-element. De vijfde (of zesde, ..?) P van marketing: Plane! En dat KLM heel goed weet hoe ze social media het beste in kan zetten, heb je ook al eerder kunnen lezen. KLM maakt daarnaast echter ook dankbaar gebruik van de onbenutte ruimte op haar vliegtuigen. Facebook-gebruikers mochten daarom een compleet vliegtuig vormgeven! Je kon via Facebook een prachtig Delfts-blauw tegeltje maken, waarvan er zo’n 4000 daadwerkelijk op een vliegtuig zijn geplakt. Ziet er toch al iets minder saai uit, of niet?

KLM-

Ook prijsvechter Ryanair kan er wat van. Die pakt het alleen iets brutaler aan en gaat direct de strijd aan met concurrent EasyJet. En tja, als zo’n vliegtuig de aandacht trekt en mensen het wel grappig vinden, dan kan je er natuurlijk net zo goed nog zo een maken met een andere concurrent, Alitalia. Saai zijn de vliegtuigen zo in ieder geval niet meer.

ryanair-

En als je dan eenmaal in dat vliegtuig zit, is het natuurlijk ook wel eens leuk om je niet dood te hoeven vervelen terwijl je naar zo’n saai veiligheidsfilmpje moet kijken. Vooral Air New Zealand heeft een reputatie hoog te houden: de maatschappij gebruikte bijvoorbeeld een video die volledig in Hobbit-stijl opgenomen is en waarin zelfs regisseur Peter Jackson een rolletje speelt! Ook Virgin Atlantic kan er wat van; deze maatschappij brengt haar veiligheidsfilmpje vanaf deze maand op basis van de filmgeschiedenis. En Condor gebruikt allerlei look-a-likes van verschillende beroemdheden. Enjoy!

Maar wat nu als je zelf geen vliegtuigmaatschappij bent en je product ook vrij weinig met vliegtuigen te maken heeft? Neem bijvoorbeeld.. Volkswagen. Dan máák je die link met een vliegtuig toch gewoon? Volkswagen wilde nog wat extra aandacht voor de Touareg, die voldoende trekkracht heeft om een 155 ton zware Boeing 747 van z’n plek af te krijgen!

VW Touareg

The following two tabs change content below.

Lisanne

Laatste berichten van Lisanne (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.