BlogCommunicatieConsumentengedrag

Volkswagen goes viral: Bioscoopbezoeker krijgt schrik van zijn leven.

Even snel een Whatsapp berichtje sturen dat je bent vertrokken, reageren op een mailtje of je Facebookstatus updaten omdat je iedereen wil laten weten dat je naar dát leuke evenement gaat. Vele van ons doen dit tijdens het rijden onder het motto ‘Ik kan twee dingen tegelijk’.

Het gáát mis.

Steeds vaker gebeuren er ongelukken op de weg waarbij de mobiele telefoon de oorzaak is. De cijfers liegen er niet om. Uit een onderzoek door de Universiteit van Harvard blijkt dat maar liefst 28% van de Amerikaanse auto- ongelukken veroorzaakt wordt door een mobiele telefoon. Omgerekend zijn dit 1,5 miljoen ongelukken waarbij in ieder geval verklaarbaar is dat hier de mobiele telefoon de veroorzaker is. Dit is zelfs meer dan het aantal ongelukken die veroorzaakt worden door te hard rijden of het genuttigd hebben van alcohol. Per jaar vallen er maar liefst 2600 doden door het bellen achter het stuur in de V.S. Helaas is er nog geen onderzoek gedaan naar zulke cijfers in Nederland, maar verwacht wordt dat dit vergelijkbaar is.

media_xll_2303446

Volkswagen laat bioscoopbezoeker kennis maken met gevaar van gebruik smartphone in verkeer.

Volswagen heeft in samenwerking met reclamebureau Ogilvy Beijing een viral- campagne ontwikkeld waarbij ze mensen bewust willen maken van gevaar dat ontstaat wanneer je een smartphone gebruikt tijdens het rijden. Vooraf aan een film in HongKong laten ze een bioscoopreclame zien waarbij het lijkt alsof de bezoeker in een auto zit op een doodnormale weg. Nietsvermoedend wordt er een sms verstuurd via een ‘locatie gebaseerde zender’ naar alle bezoekers in de zaal. En dan gebeurd het. De bezoekers komen in oog te staan met een gevolg wat daadwerkelijk had kunnen gebeuren als zij in de auto hadden gezeten.

 

Volkswagen wil iedereen waarschuwen dat het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur gevaarlijk kan zijn. In maar liefst 5 dagen tijd is dit filmpje ruim 12 miljoen keer bekeken op Youtube en dit aantal blijft maar stijgen. Wereldwijd wordt deze viral verspreid om mensen bewust te maken van het feit dat dit de grootste oorzaak van ongelukken op de weg is en dit ook voor jou kan gelden wanneer je belt of smst achter het stuur.

 

Volkswagen_logo_2012

Bronnen:

http://www.allaboutphones.nl/nieuws/4194/mobiele-telefoons-oorzaak-van-28-van-de-amerikaanse-auto-ongelukken.html

http://www.trending.nl/artikel/media/heftige-volkswagen-commercial-in-hong-kong

The following two tabs change content below.

Kim van Loo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.