BlogCommunicatieMarkethings.net informeertOverig

Vrouwen als lustobject in reclames #WomenNotObjects

BKsevenincher1_2999378a

Het is een van de oudste reclametrucs in het boekje. Wil je jou product laten opvallen? Zorg voor een paar schaars geklede vrouwen in je commercial. Immers ´Sex sells´. De beweging #WomanNotObjects vind het echter niet langer kunnen dat vrouwen worden neergezet als sekssymbool en maakte daarom de volgende video.

De video is inmiddels met meer dan 1,5 miljoen views viral gegaan en heeft op het internet al de nodige aandacht gekregen. In de video zien we de zoekresultaten van ´objectification of women´ en de creatieve advertenties die volgen. De bedenkster van deze campagne is Madonna Badger en wil hiermee de discussie rond dit onderwerp opgang brengen en grote reclamebureaus wakkerschudden. De video is inmiddels met meer dan 1,5 miljoen views viral gegaan en heeft op internet al de nodige aandacht gekregen. Badger is zelf co-founder van reclamebureau Badger & Winters. Bekend van deze Calvin Klein reclamecampagne met Mark Wahlberg en Kate Moss.

Het reclamebureau van Badger is niet het eerste die vrouwen als lustobject wilt zien verdwijnen. In de afgelopen jaren hebben Procter & Gamble, Unilever en Under Armor reclames gemaakt waar vrouwen en meisjes krachtiger uit de verf komen.

Zelf ben ik het enigszins eens met de video, sommige reclames gaan net over de streep en het is een goedkoop reclametrucje dat makkelijk de aandacht van mannen trekt. Ik begrijp dan ook dat vrouwen hierom boos worden of een slecht beeld van zichzelf kunnen krijgen. Anderzijds hebben de modellen zelf er geen probleem mee. Toch vind ik dat we lichtelijk zijn doorgeslagen en ik hoop dat reclamebureaus toch even nadenken voor ze zo´n dergelijke commercial maken. Tenslotte maakte Buzzfeed deze video die laat zien hoe suggestieve reclames eruit zouden zien als ze werden gespeeld door mannen.

 

 

The following two tabs change content below.

Levi Portier

Laatste berichten van Levi Portier (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.