BlogMarkethings.net informeertOverig

Waarom iedereen fan is van Max Verstappen

XPB.cc-Max-Verstappen-FEM

Zondag is het Formule 1 seizoen dan begonnen. De Formule 1 is dit jaar erg populair in Nederland doordat er eindelijk weer een Nederlander is die goed meedoet in de top van de autosport. Ik heb het natuurlijk over Max Verstappen. De slechts 18-jarige is met zijn sympathieke persoonlijkheid een verademing binnen de sport. Vorig jaar schreef Bas Tacoma deze blog over de marketingpotentie van Verstappen. Die potentie heeft hij het afgelopen jaar zeker waar gemaakt en hij blijft maar groeien. In deze blog meer over hoe Max Verstappen Formule 1 weer op de kaart zet.

Succesjaar vol groei

Vorig jaar maakte hij als jongste coureur ooit zijn debuut in de Formule 1, wat volgde was een succesvol jaar vol prijzen. Verstappen ontving awards voor Rookie of the Year, Personality of the Year en Action of the Year. Daarnaast werd hij ook nog eens uitgeroepen tot NSP Sportpersoonlijkheid van het jaar. In combinatie met een hoge gun-factor is zijn populariteit en daarmee ook die van de Formule 1 flink gestegen. Dit blijkt ook uit de cijfers van Repucom.

Repucom-F1-Max_Verstappen-1024x512

Zelf ben ik door Max Verstappen ook formule 1 gaan kijken en daarmee nog veel meer Nederlanders. Zo zie je dat het percentage Formule 1 kijkers alleen al met 5 procentpunt gestegen is. Ook trok de gemiddelde Grand Prix wedstrijd zelfs twee keer zoveel kijkers als in 2014. De bekendheid en daarmee de marktwaarde van Verstappen zijn ook flink gestegen. Vorig jaar had slecht 68% van de Nederlanders gehoord van Max Verstappen, dat percentage is inmiddels gestegen tot 83%. Ook zijn DBI-score is toegenomen van 64 naar 75. (Dit is een index om de marktingwaarde van sporters te peilen) Hiermee heeft hij een marketingpotentie die vergelijkbaar is met Robin van Persie en Epke Zonderland. De prestaties van Verstappen hebben ook op social media een grote impact gehad. In een jaar tijd ging hij van 34.000 naar 173.000 Twittervolgers, van 20.000 naar 113.000 Facebook likes en op Instagram van 14.ooo naar 170.000 volgers. Vooral op Instagram een grote stijging dus, wat waarschijnlijk komt door zijn vrij jonge fanbase en omdat Verstappen erg actief is op Instagram.  Mooi al die cijfers, maar wat zien we nu in de praktijk?

Ziggo

Aan sponsoren heeft Verstappen geen gebrek, na eerdere deals met Red Bull, Jumbo, Sport 1 en Exact is hij nu te zien in het nieuwste spotje van Ziggo. Een schoolvoorbeeld van hoe celebrity endorsement wel moet. Ziggo gebruikt populaire sporter die komende maanden alleen nog maar meer op tv is te zien. Tevens is de link met snelheid snel gemaakt. (Snelle auto´s, snel internet). Verstappen zal het voor het geld niet hebben gedaan. Het zal echter een positive impact hebben op zijn naamsbekendheid en misschien ook wel op de interesse in de sport.

Hoe verder?

Kan Verstappen na zo´n ongelooflijk seizoen nog groter worden? Persoonlijk zie ik Verstappen in de komende 10 jaar uitgroeien tot een van Nederlands grootste topsporters. Zeker als hij weer een goed seizoen rijdt. Al met al is de populariteit van Formule 1 dankzij Verstappen enorm toegenomen en gaan Red Bull en Jumbo nog veel plezier aan hem beleven.

The following two tabs change content below.

Levi Portier

Laatste berichten van Levi Portier (toon alles)

Een gedachte over “Waarom iedereen fan is van Max Verstappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.