Blog

Wachttijd? Leuk!

We kennen het allemaal wel: wachten op de trein die weer eens te laat is, wachten voor de kassa in de supermarkt, wachten tot de winkel open is en noem het maar op. Over het algemeen vinden we dit niet leuk, omdat wachten lang lijkt te duren en we onze tijd wel beter kunnen besteden. Wat nu als we onze tijd ook tijdens het wachten beter (en vooral leuker) konden besteden? Opgelet marketeers: een leuke invulling van wachttijd gevraagd! Beloning: een hoop brand awareness!

National Geographic greep deze mogelijkheid samen met NS en Prorail met beide handen aan. Wie deze maand overstaptijd heeft op Utrecht Centraal hoeft zich in ieder geval niet te vervelen! Hieronder zie je een impressie van de reizende augmented reality show, die nog tot en met februari op verschillende treinstations in Nederland te zien is. Waan je in de wereld van dolfijnen, dinosaurussen en astronauten – Dat is toch een stuk minder vervelend dan in de kou voor je uit staan staren voor je trein arriveert? Waarschuwing: de mogelijkheid bestaat dat je je trein zo alsnog mist, net als de trein daarna, en die daarna…

Hoe vervelend is het als je (misschien wel door die vertraagde trein) net te laat in de stad aankomt en de winkels al gesloten zijn? Adidas’ NEO vond hier een oplossing voor, zodat je niet alleen nog maar kon window shoppen. Op een levensgroot scherm is het mogelijk om kleding te passen op een model, die je vervolgens ook nog in allerlei rare posities of zelfs dansend kunt maken. En uiteraard kan je die kleding in een winkelmandje stoppen, met je smartphone betalen en thuis laten bezorgen, zodat je niet hoeft te wachten tot de winkel weer open is! Zie hieronder hoe dit in zijn werk gaat:

En een honger dat je krijgt van al dat wachten! Hoe zie jij eruit als je trek hebt? Snickers had je dit wel even laten zien, met hun interactieve campagne op stations kun je een foto van jezelf laten maken die vervolgens veranderd wordt in je hongerige versie. Ook leuk vermaak als je even moet wachten en niets beters te doen hebt! Enne, misschien krijg je wel zo’n zin in die Snickers dat je hem meteen even koopt. Iedereen blij.

snickers

Reis jij liever met de bus? Ook dan zijn er genoeg manieren om je wachttijd een stuk aangenamer te maken! Lees er bijvoorbeeld in deze blog over.

The following two tabs change content below.

Lisanne

Laatste berichten van Lisanne (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.