Blog

Wanneer je Facebook beter niet in kunt zetten…

Af en toe kom je van die reclames tegen waarvan je denkt: ‘daar had wel even wat langer over nagedacht mogen worden.’ Soms is de tekst een beetje ongelukkig gekozen, en soms past het beeld niet bij de tekst. Ik kwam laatst een reclame tegen waarbij het medium naar mijn idee nogal ongelukkig was gekozen en totaal niet bij het product paste.

Huis

 

Ik zat in de auto en we reden langs Zaltbommel toen ik een enorm reclamebord langs de weg zag staan. Met de reclametekst was nog niet zo veel mis: ‘Koop je eigen huis vanaf €155.000.’ Maar de enige contactinformatie die er bij stond was het volgende: www.facebook.com/155000eigenhuis.

Ben ik nu de enige die dit nogal onbetrouwbaar over vindt komen? Ik begrijp dat Facebook tegenwoordig het ultieme medium is om veel mensen te bereiken en dat de doelgroep van dit project zich waarschijnlijk ook op Facebook bevindt. Maar dat betekent nog niet dat dit de geschikte manier is om huizen te verkopen, toch? Als je een huis wilt kopen, wat een nogal grote investering is, dan pak je dit serieus aan en ik denk niet dat Facebook hierop aansluit. Het komt onprofessioneel over – je gaat toch ook geen leningen verstrekken via Facebook?- en ik heb nou niet bepaald het idee dat het erg betrouwbaar is om een huis te kopen van een organisatie die grotendeels via Facebook werkt. Facebook-acties om kledingwinkels te promoten à la, maar ik vind dit toch wel te ver gaan.

Huis

Wat de professionaliteit van dit project ook niet bepaald bevordert, is de inrichting van de Facebook-pagina. Mensen die al een contract hebben getekend worden met volledige naam genoemd (eeuh, privacy?) en de berichtjes over de voortgang van de bouw zijn zo enthousiast dat ze geschreven kunnen zijn door een 12-jarige.

Ik vind het mooi om te zien dat Facebook tegenwoordig voor veel verschillende doeleinden wordt gebruikt, maar ik denk dat de echt serieuze aangelegenheden toch gewoon via formele websites, brochures en persoonlijke gesprekken moeten plaatsvinden.

 

 

Wat denk jij van deze manier van promoten? Een mooie inhaking op de populariteit van Facebook, of onprofessioneel?

The following two tabs change content below.

Cindy

Laatste berichten van Cindy (toon alles)

Een gedachte over “Wanneer je Facebook beter niet in kunt zetten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.