Blog

Wat doen merken met Wimbledon? (Psst, micro advertenties!)

Nadal eruit. Federer eruit. Sharapova eruit. Het gaat hard met de favorieten op het Britse tennistoernooi Wimbledon dit jaar. Ook veel blessureleed, bij onder andere Tsonga en Azarenka. Binnen de lijnen dus nog weinig spektakel, of misschien juist wel. Maar wat gebeurt daarbuiten? Wat doen de merken met Wimbledon 2013?

Sony
Nee, dit kenden we nog niet. Superkleine advertenties op het lichaam of op de uitrusting van de tennisser. Noem het micro advertenties. Na het gehypte maar nooit echt geaccepteerde 3D zet Sony in op iets anders: 4K Ultra HD. Oftewel, scherper dan scherp. En dat gaat Sony tonen door Engelse speelster Anne Keothavong uit te rusten met micro advertenties op bijvoorbeeld haar nagels, schoenen en “op plaatsen die nog niemand is opgevallen.” Aardig gevonden, en lekker getimed met de introductie van de Sony Bravia X9 komende week. En als Anne voor het eerst in haar leven verder komt dan de derde ronde komt het misschien ook nog op tv.

sony-micro-ad-1372087308

Evian
Het merk Evian komt met een dansje, jawel: de Wimbledon Wiggle. Met medewerking van Maria Sharapova (al uitgeschakeld dus) en een speciaal geproduceerd liedje spoort Evian het publiek aan lekker mee te ‘wigglen’, en de beelden daarvan weer te delen via de sociale media. Dat gaat gepaard met filmpjes waarin Sharapova heel casual uitlegt hoe belangrijk het is om voldoende water voor de wedstrijd te drinken. Een behoorlijk grote campagne, die met de bijna 200k Facebookfans van Evian UK best wat respons krijgt. Jammer wel dat hoofdrolspeelster Maria dus al naar huis is. Misschien niet genoeg water gedronken? (Ba dum tsss)


 
Inhaken
Verder valt er eerlijk gezegd nog niet zoveel op, behalve een aantal paper ads van oa. Nescafé en Gillette die online nog niet zijn terug te vinden. Wellicht biedt het vervolg van het toernooi nog een paar mooie mogelijkheden tot inhaken, zoals een aantal jaren terug werd gedaan door Kitkat, nadat de langste tennismatch aller tijden was gespeeld:

kitkattennis2

Update:
Er wordt inderdaad al lekker ingehaakt. Zo speelde Federer op schoenen die hij van de organisatie niet meer aan mocht trekken na zijn eerste partij (die hij won). (via @LeoVerdonck)

b9bf96a1eeff4dad265062f062aac183_view

Ook feliciteerde Volvo België tennisser Darcis met het verslaan van Nadal. (via @rgcposthumus)

Schermafbeelding 2013-06-27 om 10.18.58

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.