BlogInnovatieMarkethings.net informeert

Hoe de webfeed ons leven verandert & ‘’in-feed’’ adverteren

rss feedDit icoontje hebben we allemaal wel eens gezien. Maar waar staat hij eigenlijk voor? RSS, oftewel Rich Site Summary of Really Simple Syndication, bestaat uit een aantal webfeed formats waarmee je continue updates van informatie kan publiceren in een gestandaardiseerde format. Denk aan blogs, nieuwsartikelen, status updates, filmpjes etc. Tegenwoordig bekijken we bijna alle online informatie via ‘’de feed’’.

De (news) webfeed

Een webfeed is dus een versimpelde weergave van online inhoud. Het organiseert nieuwe informatie op een overzichtelijke manier en voert ons dus als het ware de inhoud. Bijna alle social netwerk- en nieuws sites werken met een feed. Neem bijvoorbeeld de news feed in Facebook, Twitter en Vine, maar denk ook aan sites als 9GAG en apps als NU.nl. Het vereenvoudigt onze zoektocht naar interessante informatie en geeft structuur aan het gebruik van internet.

De opkomst van de webfeed

Dit is niet altijd zo geweest. In deze fantastische infographic van Sharethrough zien we dat zoekmachines een allereerste vorm van feed organisatie aannemen, amper 10 jaar geleden. Met de introductie van de iPod ontstaat een nieuw gedrag om digitaal informatie te vinden: de duim-scroll.  Grote sociale netwerk sites als Reddit, Facebook en Twitter perfectioneren de feed op een eigen manier en met de introductie van smartphones en tablets is de webfeed niet meer weg te denken uit ons leven.

‘’In-Feed’’ adverteren

Dit wordt de nieuwe standaard voor online adverteren in 2014. We zijn allemaal al een keer de Sponsored Posts en Likes tegengekomen in onze Facebook newsfeed. Maar bijna elke webfeed maakt nu gebruik van in-feed advertising; op LinkedIn zijn het de Sponsored Updates en op Twitter de Promoted Posts en ga zo maar door. Deze nieuwe vorm van advertenties tonen is veel minder opdringerig voor de gebruiker en kan met gebruik van cookies ook aansluiten bij persoonlijke interesses. Bovendien verschijnen ze simpelweg tussen de andere stukjes informatie en updates, waardoor het moeilijker wordt normale posts te onderscheiden van gesponsorde. Het meest belangrijke is nog dat in-feed advertenties geen schreeuw om aandacht moeten zijn. Het gaat er juist om dat de adverteerder waarde toevoegt aan de webfeed door middel van interessante content.in-feed adverteren sharethrough

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.