Blog

Webshopeigenaar speelt in op aardbeving Nederland

In de buurt van Nijmegen heeft een aardbeving op 8 september rond 21:00 gezorgd voor nogal wat opschudding. Op social media werd uitgebreid gepraat over de aardbeving, zo was het woord ‘aardbeving’ binnen korte tijd ‘trending topic’ in Nederland. Dergelijke actuele gebeurtenissen kunnen ondernemers tevens gebruiken om hun producten onder de aandacht te brengen. Een mooi voorbeeld is die van een webshopeigenaar die actief is op Spreadshirt.nl. Deze persoon bedacht een speciale kledinglijn met als thema: ‘I survived the Sept 8 quake’. Wat vind jij van dit initiatief?

I survived the Sept 8 quake

In het assortiment zijn naast diverse t-shirts ook buttons, bekers, tassen en petjes te bestellen. Op alle artikelen staat uiteraard het thema ‘I survived the Sept 8 quake’ vermeld. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat men iets verkoopt. Of dit gaat gebeuren is maar de vraag, aangezien de aandacht voor de aardbeving van 8 september vanaf dit moment alleen maar zal afnemen. Daarmee zal er ook minder gezocht worden op de zoektermen waarop de website gepositioneerd is.

Webshop speelt in op aardbeving Nederland

Laat jouw mening horen!

Wat vind jij van dit initiatief? Is het een slimme wijze om onder de aandacht te komen van het grote publiek? Is deze gebeurtenis wel geschikt voor eigen merchandise? Laat het weten bij de reacties of deel het blog middels de social media buttons!

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

5 gedachten over “Webshopeigenaar speelt in op aardbeving Nederland

 1. Grappig, dit zelfde initiatief maakte ik mee toen ik in 2003 in New York was. Daar was op dat moment de grootste black out gaande. Paniek uiteraard omdat de aanslagen van 11 september nog goed in het geheugen zaten.

  De volgende dag werden er T-shirt op straat verkocht met de tekst: I survived the black out 2003 NY. Ik vind het nog altijd jammer dat ik toen geen T-shirt heb gekocht!

  Ben benieuwd naar de omzet cijfers :-).

  Ingrid

 2. Het heeft wel iets omdat de ‘line’ zo overdreven is. Alleen had die vormgeving wel wat mooier gemogen. Ik vind dit erg standaard en gewoon niet mooi. Gemiste kans.

 3. @Ingrid Als ik het goed begrijp is het dus geen uniek initiatief. Laten we het maar houden op: ‘Beter goed gejat dan slecht verzonnen.’

  @Mark Ook ik vind de vormgeving een beetje te wensen overlaten. Dat heeft echter te maken met het feit dat je bij Spreadshirt.nl als webshopeigenaar niet de artikelen, maar alleen het thema kunt bepalen.

 4. Ja deze zomer ook nog in Amerika. I survived Carmageddon toen de grootste weg van california dicht ging ivm wegwerkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.