BlogMarkethings.net recenseert

Welk bedrijf stuurt jou de beste e-mails?

Welkom bij alweer een editie van “Markethings.net recenseert”! Dé column waarin bloggers van Markethings.net hun mening geven over een bepaald fenomeen binnen de wijde wereld van marketing. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe “Markethings.net recenseert”. Twee weken geleden schreef Babette een blog over Brand Feelings. Deze blog staat helemaal in het teken e-mail marketing. In mijn vorige blog over e-mailmarketing legde ik uit waaraan goede e-mailmarketing moet voldoen . In deze blog gaan we kijken welke bedrijven het goed doen met hun e-mails.

Bedrijven passen diverse trucs toe om jouw hun mail te laten openen, te laten lezen en door te laten klikken naar hun site;

Triggerende titel
Een titel moet natuurlijk triggeren om de nieuwsbrief te openen. Hij moet relevant zijn voor de lezer en de inhoud en moet nieuwsgierigheid opwekken.

Persoonlijke relevantie
Een e-mail die relevant is voor de lezer wordt vaker geopend, beter gelezen en levert meer resultaat op. Daarom is het belangrijk om data te verzamelen en die effectief toe te passen.

Opbouw die kliks op een call-to-action stimuleert
Het doel van een mail is meestal dat er wordt doorgeklikt op een call-to-action knop naar de website. De opbouw van de e-mail heeft hierop invloed.

In deze blog een overzichtje van enkele bekende bedrijven waar ik vaak e-mails van ontvang, met de titel van de mail ernaast. Op de afbeeldingen hieronder staat het bovenste deel van de mailings weergegeven, omdat daar altijd de belangrijkste content staat. Veel mensen nemen namelijk niet de moeite om naar beneden door te scrollen, maar hopelijk neem jij die nu wel!

Coolblue –  De zon schijnt! -> ? Barbecuetijd

e-mail coolbue

De titel is niet voor mij persoonlijk relevant, maar Coolbue probeert wel in te spelen op het goede weer. En voor veel mensen zal de titel dus wel zeker relevant zijn en de afbeelding van de hamburger zal zeker triggerend werken. Voor mensen die geen zin in barbecueën hebben, heeft Coolblue wel slim de menubalk gemaakt, zodat ze wel direct andere producten kunnen bekijken. Ook slim is dat er 1 duidelijke call-to-action knop is bovenaan. De aandacht van de mensen die nog niet klikken wordt direct getrokken door de verschillende voorbeelden van barbecues de onder de eerste call-to-action knop staan.

| Conclusie: 4,5 / 5 sterren |

NS – Treinpakkers: 16 voordelige uitjes in de lente

e-mail NS

De titel is voor sommigen relevant, maar niet voor mij persoonlijk. Ik ben niet zozeer geïnteresseerd in uitjes. Aan de andere kant trekt voordeel natuurlijk wel, dus wil ik toch even voor de zekerheid checken of er niet toevallig wat voor mij bij zit. Om de actie te begrijpen moet ik eerst 3 regels tekst lezen. Tijd is schaars, dus dat is te veel gevraagd voor mij. Als ik naar beneden scroll zie ik wel aantrekkelijke opties. Maar ook daarvoor moet ik teveel moeite doen. Vermoedelijk haken mensen al snel af bij het openen van deze nieuwsbrief doordat de ontvanger veel moeite moet doen om zijn doel te bereiken. Daarnaast heeft deze nieuwsbrief ook geen duidelijk call-to-action knoppen waar je op kan klikken als je niet in de uitjes geïnteresseerd bent.

| Conclusie: 2 / 5 sterren |

Managementboek.nl  – Werk lean in de hele organisatie

e-mail managementboek

De titel zal al wel relevant zijn voor veel mensen, aangezien managementboek een specifieke doelgroep heeft. Maar toch maakt deze me niet direct heel erg nieuwsgierig naar wat de inhoud van de mail is. Voor degenen toch de mail openen, maar niet direct geïnteresseerd zijn in aanbiedingen heeft Managementboek slim de menubalk bovenin de mail. Ook heeft het 1 prominente call-to-action knop niet direct gelinkt is aan het onderwerp. Dit maakt het lastig om te direct te snappen wat het boek is en waarom je erop zou moeten klikken. De 3 boeken daaronder zijn wel weer heel sterk en geven in weinig woorden aan waarom je zou moeten klikken.

| Conclusie: 3,5 / 5 sterren |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.