BlogMarkethings.net informeertOverig

Wereldreisje. Op kosten van Nike.

Al een tijdje zijn ze bij Nike bezig met het uitrollen van de FuelBand; een armband die je bewegingen meet en dat vertaalt in zogenaamde FuelPoints die je kunt verdienen. En nu de FuelBand vanaf begin april langzaam haar intrede gaat maken in Europa wil het merk de aandacht erop vergroten.


En dus vroegen ze filmmaker Casey Neistat een commercial te maken. Maar dat deed ie niet. Althans, niet zoals afgesproken. Hij nam het geld en ging er met z’n vriend mee op reis. Net zo lang tot het geld op zou zijn.

Het resultaat: een wereldreis van 10 dagen en een filmpje dat meer dan 2.000.000 views genereerde binnen de eerste vier dagen:

Een video die her en der behoorlijk wat weg heeft van die fraaie vakantiefilmpjes zoals we ze regelmatig tegenkomen op Vimeo. Wat inspirerende quotes erbij, plus een lekker deuntje, en de viral is een feit.

Wat dat betreft dus netjes uitgevoerd. Zonde is wel dat meneer Neistat de FuelBand tijdens zijn trip niet om heeft gedaan, en we dus ook niet meekrijgen hoeveel FuelPoints hij zou hebben verdiend. Dat had wel wat extra focus op het product kunnen leggen.

Desalniettemin zal Nike tevreden zijn met het bereik van het filmpje, en de boodschap die in lijn is met de slogan ‘Life is a sport. Make it count’. (Op Twitter: #makeitcount)

Met de FuelBand borduurt Nike verder op de technologische weg die het de laatste jaren is ingeslagen, dat begon met de samenwerking met Apple (Nike+). Over deze digitale strategie wijdde Fortune begin dit jaar nog een fraai artikel.

Wat vinden jullie van het filmpje? En van de FuelBand an sich? Ikzelf verwacht de mijne eind april.

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “Wereldreisje. Op kosten van Nike.

  1. Misschien ligt het aan mij, maar ik ben vrij sceptisch over de authenticiteit van deze viral. Een reclamemaker krijgt geld van Nike voor een commercial en maakt daarmee een wereldreis.. Lijkt mij eerder dat dit gewoon het concept was voor de commercial, maar dat deze opzet wel lekker vrij en ‘cool’ overkwam. Iemand anders die er ook zo over denkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.