BlogInnovatieMarkethings.net informeert

Winkel van de toekomst – iBeacon

Een interactieve passpiegel, die de broek die je aan hebt een andere kleur geeft zodat je meteen weet hoe deze staat, een notificatie op je telefoon met daarin het bericht dat er binnen 3 meter een display in de buurt staat die jou een waanzinnige aanbieding kan geven. Dit zijn maar een paar voorbeelden uit de vele mogelijkheden die de iBeacon en Bluetooth Low Energy Communication tegenwoordig kan bieden. Een nieuwe kans voor zowel winkeliers, fabrikanten als consumenten.

Stel je het volgende even voor. Je bent aan het surfen op de website van de Bijenkorf. In de webshop zoek je op zomerjurkjes, zonnebrillen en koffers. Je bestelt een koffer en geeft aan dat je deze in de winkel op wilt halen. Vervolgens kom je een week later de Bijenkorf binnen om de koffer op te halen. Terwijl je door de winkel loopt, zie je in je ooghoek dat ene leuke zomerjurkje op een beeldscherm verschijnen met een erg mooie en scherpe prijs. Je twijfelde online heel erg, maar nu je het jurkje hier ziet hangen tegen die prijs besluit je om toch snel even te passen. En ja, dat jurkje wordt ook mee naar huis genomen.

Wat gebeurde er nu? De fysieke Bijenkorf winkel merkte dat jij de winkel binnen kwam lopen aan de hand van GPS van je mobiele telefoon. Deze is weer gekoppeld aan je persoonlijke pagina van de Bijenkorf en zo wist jouw telefoon te vertellen dat jij naar dat jurkje hebt gezocht. Een slimme technologische ontwikkeling, want wanneer consumenten nogmaals met een product in aanraking komen, zal de verleiding tot aankoop groter worden.

ibeacon winkel toekomst

iBeacon, wat is het?

Apple heeft deze ontwikkeling in gang gezet doordat zij de iBeacon hebben ontworpen. Dit is een technologie die samen werkt met de locatie voorziening en GPS op je telefoon. Jouw telefoon kan het opmerken wanneer je in de buurt komt van een locatie waar een iBeacon is geplaatst. De iBeacon stuurt dus kleine hoeveelheden data naar je telefoon. Bijvoorbeeld wanneer je in de supermarkt loopt en een Sportlife display een iBeacon bevat. Terwijl je in de buurt komt krijg je dus een seintje op je telefoon dat er een Sportlife display om de hoek staat (waar je eigenlijk niet langs zou lopen) met een mooie aanbieding. Hiervoor gebruikt je telefoon en iBeacon BLE (Bluetooth Low Energy) Communication, wat er dus voor zorgt dat het niet ten koste gaat van je batterij.

Waarom is iBeacon een ‘Big Deal’?

Met een iBeacon netwerk is elk merk, elke retailer, elke fabrikant of platform in de gelegenheid om precies te weten waar de consument is en wat deze doet. Het biedt de kans om consumenten die in de buurt van jouw actie mechanismes zijn, een persoonlijk bericht of advertentie te versturen. Deze technologie zal nieuwe deuren open voor de manier waarop merken met consumenten zullen communiceren.

Naast de iBeacon, gaan winkels ook steeds meer innoveren om aan de wensen van de consument te kunnen vol doen. Er wordt steeds meer online geshopt en hier wordt slim op ingespeeld. Zoals eerder benoemd worden persoonlijke aanbiedingen die jij online hebt bekeken op beeldschermen in de fysieke winkels weergegeven. Daarnaast is er ook een interactieve passpiegel, zo kun jij direct zien hoe kleding jou staat in plaats van alles te passen. Een slimme innovatie naar mijn idee, zo wordt de consument geholpen in het maken van keuzes.

ibeacon winkel toekomst

Erg interessante ontwikkeling in mijn ogen! Voor de consument zal dit veel gemak bieden omdat zij zelf minder moeite hoeven te doen om op zoek te gaan naar aanbiedingen en producten. Er moet nog wel veel aandacht komen voor deze nieuwe ontwikkeling om het succes van iBeacon te kunnen bepalen. De tijd zal het leren of dit ook een succesvolle introductie van Apple zal worden.

 

The following two tabs change content below.

Nicol van den Boomen

Laatste berichten van Nicol van den Boomen (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.