BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

De winterslaap van zomers genieten

Nederland was afgelopen weekend wit. Alhoewel het in boerendorpje waar mijn ouderlijk huisje staat vrijdag al feest was, mocht Tilburg zondag pas meegenieten van de sneeuwpret (scheelt toch hemelsbreed zon 30 km). Heel vrij Nederland was bezig met de eerste sneeuwpoppen, sneeuwbal gevechten en het vrijmaken van stoepen. Ik zat echter gewoon binnen te leren voor mijn aankomende tentamen. Al heb ik ook wel een wandelingetje gemaakt in de sneeuw hoor. Heerlijk geluid wanneer je je voeten zet op niet belopen sneeuw. Daar loop ik dan, bij iedere stap dat tevredenstellend geluid onder mijn voeten. Helemaal ingepakt in mijn winterjas met warme muts, daar omheen mijn grote sjaal en natuurlijk handschoenen ben ik stiekem liedjes aan het neuriën. Ik heb ondertussen al aardig wat sneeuw verzameld op mijn schouders en muts, en mijn benen voelen intens koud. Daar zie ik mijn voordeur, ik klop mijn schoenen af, schud wat sneeuw van mijn jas en stap binnen. Eenmaal in mijn woonkamer ontdoe ik mezelf van mijn winteroutfit en vervang deze voor mijn warme chill-outfit, met van die mega warme sokken die ik van Sinterklaas heb gekregen. Vervolgens doe ik de koelkast open en daaropvolgend het vriesvak. Ik pak mijn verfrissing, plof op de bank en begin aan mijn rood, oranje en geel gekleurde raket ijsje. Kun je het je voorstellen? Ik niet.  

Warme chocolademelk onder een dekentje

Mijn huisgenoot en ik hebben namelijk afgelopen week de raketjes (en daarmee de zomer van 2017) opgegeven, en door dit besluit zijn ze regelrecht de prullenbak in beland. Hartstikke zonde, maar de ruimte in het vriesvak is schaars. Dus na mijn winterse wandeling heb ik mezelf weten te verwennen met een warme chocolademelk, maar dan wel de enige échte. En tijdens die volle mok chocomel, dacht ik aan producten die juist geassocieerd worden met de zomer, zoals het raketje. Zitten al die bedrijven nu ongeduldig te wachten tot het weer zomer wordt? Vast niet!

On the rocks

Ik presenteer je: een van mijn favoriete zomerdrankjes op het terras: Liefmans. Een teken van puur genieten met een stralend zonnetje. Ja, ik vind Liefmans zo lekker en leuk, dat ik thuis twee glazen in de kast heb staan. Wat mij nou is opgevallen is dat dit, in mijn opzichte, zomerse drankje ook hartstikke leuk wordt gecommuniceerd in deze koude tijden! Op deze manier weet Liefmans de gebruikssituaties van het drankje uit te breiden.

Seriously easy going 

Wat dacht je van Malibu, de Caribische rum met als slogan al jaren “Seriously easy going”. (ja sorry, alweer alcohol!). Malibu doet denken aan dansende mensen op strand, maar ook Malibu wil niet dat je het merk zomaar vergeet zodra de temperaturen dalen. Malibu wil dat jij weet dat het er is voor ieder moment. Wat dacht je van Malibu pepernoten tiramisu, Malibu stroopwafel latte en Malibu Chocomel. Er is zelfs sinds deze zomer Malibu beer!

Lets go 

Er zijn natuurlijk ook weer merken die wel even van de aardbodem verdwijnen. Zo neemt Lipton Ice Tea hun thema “Let’s go” van afgelopen zomer wel heel letterlijk. Lipton Ice Tea was namelijk aanwezig op allerlei zomerse festivals in heel Nederland, maar sinds augustus is het akelig stil op de officiële facebook pagina! Hartstikke gek, want ik heb dit “zomerse” drankjes wekelijks in de koelkast staan, weer of geen weer!  

Voor de echte pleasure seekers 

Zo is het ook vrij stil op de facebook pagina van OLA, waar ook sinds augustus niets meer te vertellen is. Daarintegen is het nog hartstikke druk op de Magnum facebook pagina. Wat is er dan zo anders aan de ijsjes van Magnum wat trouwens gewoon behoord tot de OLA-familie? De hele marketingstrategie voor Magnum is sowieso anders. Zo is het gericht op volwassenen, gaat veel meer in op de beleving en hoeft het niet persé met mooi weer gegeten te worden. Er zijn nu zelfs heuse “pints” verkrijgbaar van het merk, je weet wel van die ronde Ben en Jerrie’s bakken, maar nu van Magnum. Nu kun je dus ook voor jouw guilty plesaure de zo’n volle bak Magnum ijs uit het vriesvak pakken. En Magnum zou Magnum niet zijn als er niet een intense laag krakende Magnum chocolade omheen zou zitten.  

Kortom, hartstikke veel mogelijkheden om zomerse producten klaar te maken voor winters gebruik. Er zijn vast nog veel meer voorbeelden te bedenken, zoals Radler en Rivella. Maar je kunt het ook juist omdraaien. Wat Chocomel wat mij betreft wel goed doet, zij promoten weer ijskoude chocolademelk in de zomer. En ik heb afgelopen zomer ook gewoon stampot gegeten.  Heb jij nog leuke voorbeelden van zomerse producten die in een winterslaap zijn gegaan? Of juist niet?

The following two tabs change content below.

Mirte van Schaijk

Laatste berichten van Mirte van Schaijk (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.