BlogCarrière OriëntatieMarkethings.net informeert

Word actief!

Tijdens je studie krijg je als gemotiveerde student alle kansen om je maximaal te ontwikkelen. Uiteraard binnen je eigen opleiding maar bij Tilburg University heb je meer mogelijkheden.  Naast de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan of om deel te nemen aan excellentieprogramma’s zijn er ook veel mogelijkheden om naast je studie actief te worden. Binnen een studie- of studentenvereniging zijn er veel commissies waar je deel van uit kunt maken, met activiteiten varierend van bloggen tot het organiseren van een informele thema avond. 

Waarom word ik actief?

Actief zijn naast je studie wordt een onvergetelijke ervaring die je veel nieuwe vriendschappen, contacten en bovenal een beter begrip van de wereld oplevert. Naast de prachtige evenementen waar je allemaal aan deelneemt, zowel formeel als informeel, maak je vrienden voor het leven en zal je ook aan je CV werken. Vooral laatstgenoemde is een belangrijk motief voor bedrijven om jou later aan te nemen. Bedrijven die zien dat jij in je toekomst heb geïnvesteerd naast je studie, reageren vaak veel enthousiaster op je CV dan wanneer je geen actieve student ben geweest. Daarnaast zal je door deelnames aan activiteiten een duidelijker beeld krijgen van de arbeidsmarkt en kun je beter bepalen welke richting je op wilt na je studie.

Commissiewerk

Binnen commissies is er vaak veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Leiderschapsvaardigheden, teamplay, vergaderen, organiseren en promotievaardigheden zijn zomaar een paar dingen die je binnen mum van tijd verbeterd. Naast het feit dat je met leuke en gezellige mensen mag samen werken, zal je ook écht vette evenementen organiseren, mooie activiteiten bezoeken en ook veel skills aanleren zoals bijvoorbeeld photoshoppen of artikelen schrijven. Verder zal je naast alle formele activiteiten ook met jou commissie aan informele activiteiten meedoen. Could it get any better?

Bedrijfsleven: Niets liever dan actieve studenten!

Voor iedereen die nog niet overtuigd is over de toegevoegde waarde van actief worden, hierbij een aantal aanmoedigingen vanuit het bedrijfsleven:

Gerrit Grootenhuis, directievoorzitter Rabobank regio Enschede zei: “Zelf vind ik het belangrijk dat je naast je studie ook andere activiteiten ontplooit, hetgeen een belangrijke bijdrage levert aan je verdere ontwikkeling. Daarbij bouw je tevens een netwerk op, waar je in je verdere leven veel plezier van zult beleven. Mijn advies: Laat het niet alleen bij je studie, maar pak ook wat andere activiteiten op”.

Joop Munsterman, voormalig voorzitter van FC Twente zei het volgende: “Het is buitengewoon belangrijk dat je naast je reguliere studie actief bent in de maatschappij. De ervaringen die worden opgedaan in een commercieel bedrijf, een sociaal-maatschappelijke instelling of anderzijds bij een studievereniging zijn onontbeerlijk bij de uitoefening van een later gekozen beroep. Het geeft je zekerheid, zelfvertrouwen en het ontplooit je op het sociale vlak. Bovendien wegen activiteiten buiten een studie bij de beoordeling van sollicitanten”.

Het is dan ook zeer aan te raden dit zorgvuldig mee te nemen in je CV. Recruiters kijken vaak niet langer dan 15 seconden naar een CV en zullen meteen opmerken wat voor activiteiten jij naast je studie hebt gedaan. Fleur Okker van Monsterboard: “Gemiddeld kijkt een recruiter 15 seconden naar een CV alvorens te beslissen of de match er is of niet. Een mooie aanvulling is dan ook de mogelijkheid tot second opinion via social media en google. Dit biedt kandidaten ook een extra kans zich te profileren naast het CV. CV’s waarbij geen nevenactiviteiten zijn vermeld zullen eerder opzij worden gelegd”.

Dus word Actief!

En waar is dat leuker dan bij studievereniging Asset | Marketing!? Asset | Marketing is er voor de studenten met affiniteit voor marketing, maar ook voor de mensen die gewoon op zoek zijn naar gezelligheid, nieuwe mensen en leuke activiteiten! Twijfel daarom niet langer, want het aanbod aan commissies is zo groot dat er sowieso iets voor jou tussen zit! Als je geïnteresseerd bent om actief te worden bij studievereniging, kijk vooral eens op de website www.asset-marketing.nl en stuur even een mailtje naar vice-chairman@asset-marketing.nl

The following two tabs change content below.

Bart Hendriks

Laatste berichten van Bart Hendriks (toon alles)

Een gedachte over “Word actief!

  1. Ha Bart, ik was mezelf aan het googelen en kwam deze recente blog v jou tegen waarin mijn ‘wijze woorden’ terug komenLeuk geschreven! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.