Analytics en DataBlogMarkethings.net inspireert

Wordt Google “te” machtig?

1-google-art2

Er zijn al boeken over geschreven en we vragen het ons steeds vaker af; weet Google dadelijk alles van ons? Google timmert hard aan weg om steeds meer over ons consumenten te weten te komen. Google weet wat we doen, zelfs wat we denken!

Google is veruit de grootste zoekmachine ter wereld en bouwt aan een imperium dat griezelig aandoet. In Nederland wordt een grote meerderheid van de  zoekopdrachten uitgevoerd met Google. Maar het er is ook: Google Earth, dat satellietbeelden van elke uithoek op aarde toont, e-mailservice G-mail, chat-dienst Google Talk en Blogger voor internetdagboeken, Google Books zoekt digitale boeken en Google News geeft je nieuws waarin jij interesse hebt. En het aanbod groeit per dag.

[adrotate banner=”9″]

Dat is op het eerste oog een zegen voor de internetter. Er zit echter een ‘maar’ aan de mogelijkheden van Google. Alle ingevulde zoektermen, e-mails en andere informatie wordt samen met het internetadres van de gebruiker twee jaar bewaard. Google weet dus wat we willen, zelfs wat we denken.

Ook kwam begin deze week kwam het bericht dat Google het bedrijf Nest overgenomen heeft. Hiermee verkrijgt Google nieuwe informatie over hoe we ons in huis gedragen en waar we ons begeven. Nest is een bedrijf dat zich voornamelijk op domotica richt. Het heeft al slimme thermostaten ontwerpen die via Android en Iphone apps te bedienen zijn en die slim genoeg zijn om ons energieverbruik in kaart te brengen en hiervan te leren. Om een impressie te geven over wat Nest ontwikkeld heeft, wordt in de onderstaande video duidelijk weergegeven hoe dit in zijn werking treedt.

Toekomstperspectief

Google ziet wel toekomstpotentieel in domotica en probeert op deze manier vast een voet aan wal te zetten in deze opkomende ontwikkeling. De combinatie van mobiele apparaten en de apparatuur die we in huis gebruiken geven een gigantisch scala aan mogelijkheden voor domotica. De truc is dat het allemaal met jou persoonlijke device te besturen is vanuit welke locatie ter wereld. Indien Google daadwerkelijk gaat innoveren op het gebied van domotica, komen ze buiten ons online gedrag, ook nog een hoop te weten over ons gedrag buiten de digitale omgeving. Maar wat is het volgende? Ziekenhuizen die worden gecontroleerd door Google, zodat ze ook onze medische gegeven weten? Niemand weet waar de drang van Google naar informatie over ons als consumenten ophoudt en wat ze er mee van plan zijn. Feit blijft wel dat ze steeds meer en meer over ons te weten komen.

Alvast benieuwd naar de mogelijkheden die ons op het gebied van domotica te wachten staan? Onderstaande video toont alvast wat mogelijkheden wat betreft domotica.

 

Laat ons in de reacties weten wat jij vindt van de drang naar informatievergaring van Google.

 

The following two tabs change content below.

Mark Hol

Laatste berichten van Mark Hol (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.