BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Online mode-imperium met een persoonlijke touch

Geschreven door Stephanie Beld – Marug.nl

Wat ga ik vandaag aantrekken? Een vraag die je vaker wel dan niet aan jezelf stelt. En wanneer het dan echt tijd wordt om wat nieuws uit te kiezen en je de stad in moet, zit je tijdens het winkelen wederom met je handen in het haar door de oneindige winkelstraten met daarin talloze rekken met kleding. Dan hebben we het nog niet eens over de strijd die je met jezelf en je kledingkast aan moet gaan op het moment dat je jezelf naar een chic gala of feestje moet slepen. Wat een opluchting zou het zijn om gewoon een personal shopper het werk voor je te laten doen. Precies op deze gedachte speelt Zalando in met hun ‘Zalon’: een online personal shopper die je helpt met het vinden van de geschikte kleding voor alle soorten gelegenheden.

Zalon

Het concept is heel simpel, je kunt op de site van Zalon precies aangeven welke stijl je hebt of voor welke gelegenheid je een outfit zoekt. Vervolgens geef je aan welke merken je aanspreken. Op basis hiervan worden verschillende stylisten voor je geselecteerd waar je uit mag kiezen. Deze stylist stuurt je zo snel mogelijk previews van outfits. Op deze manier kun je de items die je eigenlijk niet bevallen nog wegstemmen. Als dit nog niet persoonlijk genoeg voor je is, kun je ook nog eens persoonlijk contact opnemen met de uitgekozen stylist om alles nog even goed door te nemen. Het enige wat je na deze keuze nog moet doen is simpelweg wachten. Drie dagen na het maken van al deze simpele keuzes komt de kledingbox bij je aan de deur met daarin 2 outfits die speciaal voor jou bij elkaar zijn gezocht! Tot zover dus het zelf matchen (en dus nooit meer mismatchen) van kleding. Een andere leuke bijkomstigheid is dat je op deze manier kleding aantrekt en misschien zelfs aanschaft die je normaal helemaal niet uit de rekken zou pakken, Zalon verbreedt je horizon! Alle kleding die je bevalt mag je lekker houden en wat je niet bevalt stuur je net zo makkelijk weer terug.

Wat kost dat dan?

Het budget voor ons studenten is natuurlijk wat aan de lage kant en het hebben van een persoonlijke stylist is een luxe die de meeste mensen zich zeer zeker niet kunnen permitteren. Deze gedachte kunnen we bij deze wissen, want bij Zalon kan iedereen zich een persoonlijke stylist permitteren. Je mag helemaal zelf bepalen hoeveel je outfit maximaal mag kosten, en die persoonlijke stylist? Die is helemaal gratis. Ook het bezorgen en retourneren van de outfit is helemaal voor rekening van Zalon, met andere woorden: het kost je net zoveel om je outfit te laten uitzoeken door een kledingstylist dan wanneer je diezelfde outfit in de winkel had gekocht. Het kent slechts twee verschillen, ten eerste kun je de kleding nu rustig passen in je slaapkamer en dus niet moeilijk moet doen om jezelf met al die kleding in een pashokje te krijgen. Ten tweede betaal je lekker makkelijk pas achteraf en alleen voor de kledingartikelen die jij ook daadwerkelijk wilt houden. Om het nog even compleet te maken hebben de experts ook nog eens toegang tot de gehele collectie van Zalando. Oftewel, de stylisten hebben keuze uit de grootste online modecollectie van Europa.

Oplossing

De vragen: Hoe gaan mensen tussen al die kleding en schoenen de juiste outfit vinden? En hoe geven we online shoppen een persoonlijke touch? werden door Zalando beantwoord met het opzetten van Zalon. De bekendheid van Zalon is natuurlijk mede te danken aan de reclame op de Zalando site, maar dat is niet de enige reden voor zijn populariteit. Zalon laat zich maar al te graag promoten door verschillende bloggers, door reviews en try-outs geven zij hun (meestal erg positieve) mening over de service en kwaliteit van Zalon. Naast dat de promotie gedaan wordt door verschillende bloggers, is Zalon ook erg actief op social media.

Nooit meer (mis-)matchen met kleding met behulp van een (voorheen onbetaalbare) personal shopper. Zalon: you’re doing it right!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.